Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Winst en verlies Kamakura in Dorpshuis Valkenburg

Blog

Winst en verlies Kamakura in Dorpshuis Valkenburg

Het Kamakura Jeugd- en Kickboksgala werd afgelopen zaterdag voor de eerste keer gehouden in het Dorpshuis in Valkenburg. Ondanks een aantal afzeggingen van sportscholen werd het sportief dagje in Valkenburg met winst en verlies voor de Katwijkse vereniging. En Terry Williams vocht zijn eerste B-partij en won.

In totaal stonden er zaterdagmiddag 20 en ’s avonds 12 partijen op het programma. Sportscholen uit heel Nederland waren naar Katwijk afgereisd om hun leden de ring te laten betreden. Als eerste bestrad Chayenne van der Bent de ring. Alhoewel zij een grotere tegenstander trof, wist de 8-jarige Katwijkse zich goed te verweren. Maar na drie rondes achteruit vechten ging de winst desondanks naar haar tegenstander.

Als tweede was het de beurt aan Ibrahim Najim. Over drie rondes was de 15-jarige Katwijker de betere. Met goede combinaties van lowkicks en trappen op het lichaam overklaste hij zijn tegenstander en werd terecht uitgeroepen tot winnaar. Doordat de tegenstanders van Vincent van Rijn en Redouan Kajia niet waren komen opdagen, werd besloten tot een demopartij. Beiden sporters lieten zich gelden in de ring en lieten een sterke demo zien. En als laatste betrad Lisa Hoek de ring doordat er iemand was uitgevallen. Ook zij vocht een demopartij en liet over twee ronden zien dat ze wel klaar is voor het echte werk.

Het avondprogramma werd begonnen met een aantal jeugdpartijen. Zo viel Vincent van Rijn in bij een uitvalpartij. En hoewel hij een zwaardere tegenstander trof, liet Vincent zich behoorlijk gelden. Met overtuigende lowkicks en knieën op het lichaam winst hij de winst overduidelijk naar zich toe te trekken. Voor Celine Ouwehand was het haar eerste partij. De 13-jarige Katwijkse wist in de eerste ronden aardig weerstand te bieden, maar had in de derde ronde geen antwoord op de ervaring en conditie van haar tegenstander. Haar trainer besloot daarop de wedstrijd te staken. Maar desondanks een veelbelovend begin voor Celine.

Als laatste was het aan Terry Williams. Hij vocht voor Kamakura Katwijk zijn eerste partij in de B-klasse, oftewel drie rondes van drie minuten. Gedurende de eerste twee ronden werd er vooral afgetast, maar het was duidelijk dat beide vechters op scherp stonden. Kleine foutjes in de verdediging werden over en weer afgestraft met counters van trappen en stoten. In de derde ronde barstte het los en probeerden beide sporters de wedstrijd naar zich toe te halen. Maar het was de 29-jarige Katwijker die met goede combinaties van trappen en stoten een behoorlijke voorsprong in punten wist te nemen. De winst ging dan ook overtuigend naar Terry.

Al met al een geslaagde middag en avond voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Maar de leden kunnen niet op hun lauweren rusten, want volgende week mogen zij alweer aantreden op het Open Europees Kampioenschap Kyokoshin Karate in Den Haag georganiseerd door Kamakura Den Haag. Voor meer informatie over Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl.

Foto: Terry Williams wint zijn eerste B-partij.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X