Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Winnaars Katwijkse zwerfafval challenge bekend

Blog

Winnaars Katwijkse zwerfafval challenge bekend

Wethouder Rien Nagtegaal registreert het zwerfafval dat hij opruimt via de Litterati app op zijn telefoon.

Vandaag, tijdens de Landelijke Opschoondag, heeft de gemeente de winnaars van de Katwijkse zwerfafval challenge bekend gemaakt. Van 1 december tot 31 januari konden deelnemers de app Litterati gebruiken om zoveel mogelijk zwerfafval te fotograferen en te registreren. De 5 deelnemers die het meeste zwerfafval hebben geregistreerd en opgeraapt zijn uitgeroepen tot de winnaars van de challenge.

Er zijn tijdens de Katwijkse zwerfafval challenge maar liefst 8500 stukken zwerfafval opgeraapt. Het meeste daarvan bestond uit plastic en papier, blikjes bier en energiedrink, en verpakkingen van keelsnoepjes. Hoe we dat weten? De deelnemers gingen de uitdaging van de gemeente aan om zoveel mogelijk zwerfafval te fotograferen in de app Litterati. Daarmee registreerden ze waar het zwerfafval in de openbare ruimte werd gevonden. Met de app kunnen ook zogenoemde tags worden toegevoegd om het soort zwerfafval aan te geven, zoals blik, peuk of plastic verpakking. Hierdoor krijgt de gemeente een beter beeld bij het type zwerfafval op verschillende plekken en kunnen er specifieke maatregelen genomen worden om op zogeheten ‘hotspots’ zwerfafval te voorkomen.

De winnaars van de challenge zijn:
1.            Dave Roelen

2.            H. Ravensbergen

3.            Robin Sprinkhuizen

4.            Jacco van Egmond

5.            Mischa Oosterhuis

Wethouder Rien Nagtegaal: “Een groot compliment aan deze deelnemers. Zij hebben ons afgelopen najaar heel goed geholpen om de gemeente schoner te maken. Én om informatie te verzamelen die we kunnen gebruiken om zwerfafval nog gerichter aan te pakken. Omdat we in deze challenge hebben gezien dat deze informatie ons goed kan helpen in de zwerfafvalaanpak, gaan we de komende tijd door met de app. Houd dus de website en sociale media van de gemeente in de gaten voor de volgende challenge!”. De winnaars ontvangen als blijk van waardering een waardebon van de Nationale Groene Kadobon.

Ook helpen om Katwijk schoon te houden?
Dat kan! Iedereen kan bij de gemeente grijpers en andere materialen lenen om zwerfafval op te ruimen. Meer informatie hierover is te vinden op www.katwijk.nl/zwerfafval.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X