Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Winnaar fotowedstrijd: Jong en alcohol? Dat mixt niet!

Blog

Winnaar fotowedstrijd: Jong en alcohol? Dat mixt niet!

De fotowedstrijd die Platform Kocon uitschreef als één van de afrondende activiteiten van de Campagne Alcohol en Drugs in Katwijk, is gewonnen door Gert-Jan Rodenboog. Hans Moolenburgh van Platform Kocon presenteerde dinsdag 11 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Huize Callao de winnende foto aan de aanwezigen. De opdracht van de foto was niet eenvoudig: maak een foto die de slogan van de campagne tot uitdrukking brengt: “Jong en alcohol? Dat mixt niet!”. Volgens de jury sprong de foto van Gert-Jan Rodenboog eruit door originaliteit en kwaliteit. Nico Kuijt van Kuijt Tekst- en fotobureau vond vooral de compositie en het kleurgebruik erg doeltreffend.

Ruth, de dochter van de fotograaf stond model voor de foto. De oorspronkelijke inhoud van het flesje melk werd met behulp van photoshop vervangen door bier. De winnaar was zelf niet aanwezig tijdens de presentatie, omdat hij in Groningen woont. Over de kwaliteit was de jury het snel eens; die is hoog! De bedoeling van de foto leverde echter vragen en discussie op bij de jury en dát bleek nu juist het sterke punt van de winnende foto. De foto zet aan tot discussie en is niet ‘zomaar’ een plaatje. Ook zonder onderschrift is het volkomen duidelijk en logisch dat alcohol en kleine kinderen niet mixt. Ondertussen is het wel alom aanwezig en daarmee is de ‘grijpfactor’ hoog.

Een ander ziet de foto meer als waarschuwing met een achterliggende boodschap; we vinden het allemaal logisch dat we hele jonge kinderen moeten beschermen, dat zou ook voor jongeren moeten gelden. Hoe de interpretatie ook moge zijn, duidelijk is dat Gert-Jan Rodenboog er in geslaagd is om de opdracht op een creatieve manier invulling te geven. De jury was verbaasd toen zij vernam dat de winnaar in Groningen woont. De oproep voor inzendingen was immers regionaal verspreid en niet landelijk. Gert-Jan vond de oproep op een speciale website die landelijk alle wedstrijden verzameld: www.fotowedsrijden.info. Voor zijn winnende inzending ontving Gert-Jan Rodenboog een digitale camera, een Canon Ixus 107, waarmee hij erg blij was. Een pocketcamera had hij nog niet, dus deze was zeer welkom.

Met het Frizzzfeest op 29 december en de fotowedstrijd is de tweejarige campagne van Platform Kocon afgerond. Dit betekent natuurlijk niet dat Kocon stopt met activiteiten gericht op het uitstellen en terugdringen van riskant alcohol- en drugsgebruik. In een andere vorm zal een vervolg worden gegeven aan de activiteiten. Zo zal later dit jaar onder meer een nieuwe folder over de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik verspreid worden, maar daarover later meer.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Toowoomba

    Beantwoorden 17/01/201120:00

    eerst water de rest komt later

Laat een reactie achter

X