Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Wingo levert 6.750 euro op voor Stichting NF

Blog

Wingo levert 6.750 euro op voor Stichting NF

Op dinsdag 12 februari vond alweer de 4e editie van de Wingo van Ladies’ Circle aan Zee plaats bij strandpaviljoen Surf en Beach. Dat de Wingo, wat staat voor ‘Wijnproeverij en Bingo’, inmiddels behoorlijk wat bekendheid heeft verworven in Katwijk, bleek toen de kaarten binnen drie dagen uitverkocht waren. Die avond vulde de zaal zich al snel met 120 enthousiaste dames.

Voorzitter Annemarie Guijt: “Mannen zijn van harte welkom, maar ik begrijp dat vrouwen zich toch meer aangetrokken voelen tot een evenement als de Wingo. Het thema was ‘Pretty in Pink’, dan vragen we er natuurlijk wel een beetje om!” Ruby van Urk presenteerde de avond voor het tweede jaar op rij en zij zorgde ervoor dat de stemming er gelijk goed inzat.

Omdat de locatie, prijzen, wijnen, hapjes en aankleding van de zaal kosteloos ter beschikking werden gesteld, kon de organisatie aan het einde van de avond een cheque met maar liefst €6.750 overhandigen aan Stichting Neurofibromatose. Annemarie Guijt: “De opbrengst is overweldigend! We zijn dankbaar dat de sponsoren en deelnemers ook dit keer weer zo gul gegeven hebben. Een mooie bijkomstigheid is dat de ziekte neurofibromatose weer wat meer bekendheid heeft gekregen.”

Neurofibromatose, afgekort NF, is een ziekte die zich kenmerkt door kleine en grote tumoren die op de huid en in het lichaam zitten, de zogenaamde neurofibromen. Deze neurofibromen zijn slechts een onderdeel van de ziekte. Verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, leerachterstanden, chronische moeheid en een slechte motoriek kunnen ook verschijnselen zijn. In Nederland krijgen zo’n 1 op de 3000 kinderen NF en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Stichting NF zet zich in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en om NF meer naamsbekendheid te geven in Nederland.

Meer informatie over Ladies’ Circle aan Zee en aankondigingen van evenementen vindt u op www.facebook.com/lcaanzee.

20190212-A-8894

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X