Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Wil de echte omwonende van De Schuit NU opstaan!

Blog

Wil de echte omwonende van De Schuit NU opstaan!

Een nieuwe column van onze blogger Offiettan? Dit keer over de verbouwing van De Schuit.
Ja hoor, zijn we weer. Deel tig in de doorlopende soap die De verbouwing van de Schuit heet. Goede Tijden, Slechte Tijden. Met dit keer, alweer, de nadruk op slechte tijden.
Waren de omwonenden van de Schuit een aantal maanden geleden nog zoek en leek het erop dat de Schuit zijn gang kon gaan. Inmiddels heeft een omwonende zich gemeld om aan te schuiven bij het overleg met de gemeente.

Jammer?
Nee! Valt mee.

Met deze omwonende viel best te praten en het zag er naar uit dat de verbouwing tot ieders tevredenheid door kon gaan.

Nog ff een kek nieuwsbriefje (pdf.) van wethouder Daan erachteraan en alle neuzen stonden weer dezelfde kant op.

Toch?
Nou niet echt!

In het Leidsch Dagblad van 3 september melden zich weer andere omwonenden (omwonende nummer 2-76) en zij zijn het niet eens met de originele omwonende (omwonende nummer 1). Ze claimen zelfs dat de originele omwonende (the Real One zeg maar), niet origineel is, pas net komt kijken, de voorgeschiedenis niet kent en niet de ervaring als omwonende met zich meebrengt die zij wel bezitten. Ze zeggen al jaren met de gemeente in overleg te zijn, maar laten vreemd genoeg nu pas van zich horen.

Omwonenden nummer 2-76 (de neppers) zijn het ook niet eens met The Real Omwonende. Waarom deze neppers zich niet eerder hebben gemeld, bijvoorbeeld na de oproep van de gemeente, staat er niet bij.

Wat mij betreft mosterd na de maaltijd, als je eerst niet wilt meepraten moet je niet gek opkijken als er nu niet meer naar je geluisterd wordt.

Hoe zeg je zoiets netjes?
Je hebt je kans gehad, rot nou ook maar op.

Ja toch?

Maar goed ik wil het graag uit eerste hand horen. Gelukkig heeft de videoredactie van Kattuk.nl me al beloofd dat ze binnenkort met de camera even een rondje langs de omwonenden gaan maken voor tekst en uitleg. Om hun kant van het verhaal te horen  verwacht het betere suggestieve knip en plakwerk met een leuk stukje muziek eronder  in het kader van objectieve berichtgeving.

Slaat t nog ergens op?
Gaat t nog ergens over?

Niet echt. Iemand (ik noem geen namen;)) heeft de omwonenden van de Schuit ooit het gevoel gegeven dat ze wat te zeggen hebben en daar heeft de Schuit nu nog steeds last van.

STOM, STOMMER, STOMST.

Dat domme geblaat gaat maar door en moet nou echt een keer afgelopen zijn. De Schuit gaat verbouwen en als het je niet bevalt dan sodemieter je maar op. Als het zo doorgaat ben ik bang dat de Schuit zelf er gewoon de brui aan geeft en dan sta ik voortaan bij de omwonenden aan de deur om een peukje en een biertje te doen zijn de rapen helemaal gaar.

Kom op zeg! Welke politicus/bestuurder heeft nu een keer de cojones (ballen, red.) om de omwonenden onomwonden te verkondigen dat er best naar ze geluisterd wordt maar dat die verbouwing er gewoon komt! Klaar. Uit.

Dat ze mee mogen praten over de invulling en de aanpak van overlast, maar dat die verbouwing er gewoon komt. Klaar. Uit.

Voor het geval je erover heen gelezen hebt. Die verbouwing komt er gewoon!

Gevalletje algemeen belang gaat boven eigen belang.

Klaar. Uit.

Als de gemeente Katwijk toestaat dat een paar zeurkousen een jongerencentrum om zeep helpen is het eind zoek en kunnen ze die tent aan de Zeeweg ook net zo goed sluiten. (daar was trouwens ook ooit eens wat met een verbouwing, maar dat ….., dat…. is een ander verhaal).

Jongeren hebben recht op een veilige plek om elkaar te ontmoeten. De Schuit, na verbouwing, is die plek. Klaar. Uit.

Doe is regelen wethouder!

Door: Offiettan?

Eerdere delen van de soap zijn hierhier, hier, hier, hier, hier en HIER te vinden


Ook een column schrijven voor Kattuk.nl?

Mail je stukje dan naar info@kattuk.nl!

Geschreven door:   Offiettan

Comments: 2

Laat een reactie achter

X