Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Wijkteam Katwijk Zee zet zich in voor een bereikbare ontmoetingsplek

Blog

Wijkteam Katwijk Zee zet zich in voor een bereikbare ontmoetingsplek

Maandelijks publiceert wijkteam Katwijk aan Zee van Welzijnskwartier gebeurtenissen uit de wijk, voor onze wijk.  Hoogtepunten en ook lastige dilemma’s die het wijkteam dagelijks tegenkomt en met de wijkbewoners wil delen. Zo kan iedereen met ons kennismaken en weet men ons te vinden waar nodig. Net als de hondenbezitters die hun dagelijkse ontmoetingsplek zagen verdwijnen bij het Salem-voetbalveldje.

Onze wijkrondes

In de wijkrondes gaan de sociaal werkers de straat op om in contact te komen met de buurtbewoners en te horen wat er leeft. Zij zijn op veel plekken geweest. Zo hebben zij winkeliers gesproken, met diverse organisaties contact gelegd en met veel bewoners gepraat.

Hondenbezitters houden van gezelligheid

Tijdens deze wijkrondes kwamen zij bij de bankjes bij het Salemvoetbalveld een groep hondenbezitters tegen; een groep mensen met hun honden die elkaar dagelijks ontmoeten, en daar veel sociaal contact en gezelligheid uit halen. Het uitlaten van de hond is dan gewoon een fijne bijkomstigheid.

In gesprek met alle partijen

Al snel bleek er een probleem te spelen; de bankjes moesten wijken voor het nieuwe fietspad, waardoor deze ontmoetingsplek verloren leek te gaan! Daarom zijn er gesprekken georganiseerd met de groep hondenbezitters, de wijkregisseur Katwijk Zee en de aannemer.
Door de inzet van de sociaal werkers zijn de bankjes teruggekeerd. Deze staan nu aan de andere kant van het Salem voetbalveld. Iedereen blij zou je denken, maar dit verhaal krijgt nog een staartje.

Sociaal werkers aan zet

Wat bleek: voor mindervaliden waren de nieuwe bankjes bijna onbereikbaar geworden doordat er geen pad naar toe liep. Dit resulteerde er in dat buurtbewoners konden vallen, vast konden komen te zitten met een scootmobiel en de groepsleden dus in gevaar kwamen. De sociaal werkers die weten hoe belangrijk een toegankelijke ontmoetingsplek is, hebben hier de schouders onder gezet. Daardoor is er inmiddels een prachtig resultaat: Er is een paadje aangelegd naar de bankjes toe! Zo kan iedereen meedoen en elkaar (blijven) ontmoeten.

Nieuwsgierig geworden naar wat we verder doen of ons activiteitenaanbod, bel of mail of kom eens bij ons langs; in Scum voor een DJ-workshop of in de Zwanenburg voor huiskamer-activiteiten voor ouderen, in de Schuit voor Foodlab of in Stappers voor buurtactiviteiten. Wij zijn er voor jullie. De contactgegevens wijkteamkatwijkzee@welzijnskwartier.nl / 071 403 33 23

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X