Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Wie heeft de beste bezorgpizza?

Blog

Wie heeft de beste bezorgpizza?

Het was, zo dachten wij, maar weer eens de hoogste tijd voor een pizzatest. Twee pizza’s bij drie willekeurige Katwijkse pizzabezorgers, en kijken wie de lekkerste is. En of ze wel op tijd bezorgen.

Het testpanel van vandaag bestaat uit een groepje redactieleden van kattuk.nl. Ieder namen we een stuk pizza en beoordeelden ze op smaak. Daarnaast keken we naar bezorgtijd en eventuele extra’s, zoals of de pizza gesneden in de doos lag en eventuele extra meegeleverde sauzen. Bij iedere pizzaria bestelden we een vegetarische pizza (hoe die bij desbetreffende pizzaria dan ook mag heten) en een ‘pizza van het huis’, die doorgaans de naam van de pizzaria draagt.

Cyprus ligt bij Turkije en Griekenland, en dus niet in Italië. En dat merk je aan de pizza’s van Bella Cyprus. De pizza’s kwamen enigszins droog over op de redactieleden. Bij de pizza van het huis, hier naar de pizzaria vernoemd, compenseerde het vlees deze droogte enigszins, waardoor de huispizza het eindcijfer 7,5 kreeg. De vegetarische pizza bleef haken op een 6- door de magere kaas- en tomatensausbelegging. De pizza’s werden binnen het afgesproken halve uur bezorgd, maar lag dan ook wel ongesneden in de doos en was niet echt heet meer. Mooi extraatje was wel dat er een bakje knoflooksaus werd meegeleverd, die vooral bij Arno goed in de smaak viel. De pizza’s zijn niet al te goedkoop: 8,50 euro voor de vegetarische pizza en 10,50 voor de Pizza Bella Cyprus.

Met de slogan ‘Damn Tasty’ van New York Pizza zal geen Italiaan het eens zijn. Aan het fenomeen ‘Amerikaanse pizza’ wordt door deze pizzaketen invulling gegeven: wie hier een pizza bestelt krijgt ongetwijfeld een pizza die kleiner is dan bij de concurrenten, maar met een dikkere bodem. De redactieleden waren zeer te spreken over de rijkelijke beleggingen van de pizza’s, de vegetarische pizza smaakte beduidend rijker dan die van Bella Cyprus en de huispizza, die hier eveneens naar de pizzaria is vernoemd en diverse soorten vlees bevatte, vulde volgens de proevers goed. Zowel de vegetarische pizza als de Pizza New York kregen het eindcijfer 7,5. Pluspuntje was dat de pizza’s gesneden in de doos kwamen. Voor de vegetarische pizza betaalden we 9,45 euro en voor de Pizza New York 9,95 euro, en ook deze pizza’s werden binnen een half uur bezorgd.

Aan de Koningin Wilhelminastraat zit Caïro, eigenlijk niet echt een pizzaria maar een shoarmarestaurant die ook in pizza’s doet. En ze op verzoek nog thuis brengt ook. Niet verwonderlijk dus dat de Pizza Caïro een enorme hoeveelheid shoarma bevat, dit naast de diverse andere vleessoorten. Zo veel zelfs, dat menig redactielid “echt vol” zat na het eten van deze pizza. Ook de ruim belegde vegetarische pizza kon op veel steun van de redactie rekenen. Hoewel de redactie bij de Pizza Caïro als enige minpuntje opgaven dat er weinig tomaat op zat, bevatte de vegetarische pizza juist lekker veel tomaat. De groenteschijf kreeg het eindcijfer 8 en de Pizza Caïro kwam goed af met een 8+, het hoogste cijfer dat in de test is uitgedeeld. Tegelijkertijd waren deze pizza’s ook de goedkoopste uit de test; 8 euro voor de vegetarische pizza en 9,75 euro voor de Pizza Caïro. Ook in bezorgtijd kwam deze Egyptenaar als beste uit de test: de pizza’s werden binnen 20 minuten bezorgd en met twee bakjes knoflooksaus. Enige minpuntje is dat we de pizza’s zelf moesten snijden.

We hebben helaas niet de mogelijkheid gehad om alle pizzaria’s uit te testen. Een van de redenen was dat de vijfkoppige jury na drie pizza’s genoeg op hadden om de rest van het weekend door te komen (deels met dank aan onze winnaar Caïro met hun rijkbelegde huispizza). Deels ook omdat niet alle pizzaria’s aan huis bezorgen (zoals bijvoorbeeld de pizzaria van Hotel Noordzee). De drie bekendsten hebben we wel getest, en Caïro kwam als duidelijke winnaar uit de bus. Lekker, goed belegd en niet te duur.

Geschreven door:   Redactie

Laat een reactie achter

X