Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Wie geeft het startschot van de Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010?

Blog

Wie geeft het startschot van de Katwijkse Nieuwjaarsduik 2010?

Geef jij het startschot van de Kattukse Nuwjaersduik 2010? Bedenk een leuke reden om het nieuwe jaar in te duiken en schrijf in via de website www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl ! Wat is er mooier dan zelf dit schitterende evenement van start te laten gaan!

Op nieuwjaarsdag staat Katwijk weer in het teken van de Kattukse Nuwjaersduik! Om exact drie uur klinkt het startschot, waarna naar verwachting vele honderden enthousiastelingen op het Katwijkse strand ter hoogte van de Vuurbaak een duik nemen in de frisse Noordzee.

Geef jij het startschot?

De organisatie heeft speciaal voor deze duik iets unieks toegevoegd. Een van de deelnemers maakt namelijk kans op het lossen van het startschot. En wat is er mooier dan zelf dit schitterende evenement van start te laten gaan! Bedenk een leuke reden om het nieuwe jaar in te duiken en schrijf in via de website www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl.! Daarnaast wordt de gekste of meest spectaculaire foto van de duik door medesponsor Rabobank Katwijk beloond met een mooie prijs. Digitale foto’s kunnen worden gemaild naar communicatie@katwijk.rabobank.nl.

De duikers ‘Centrael’

Ook dit jaar worden de deelnemers goed in de watten gelegd. Bij aankomst ligt er voor iedere duiker een Unox muts klaar om het hoofd warm te houden en heeft Katwijks Shantykoor Kattuks Volk de sfeer er al goed in gebracht. Er staan tenten op het strand voor het omkleden en na de duik kan er worden opgewarmd met een lekkere kop warme Unox erwtensoep. Een aantal medewerkers van Rabobank Katwijk deelt persoonlijk warmhoudende GSM-sokken uit.

Alle durfals die het koude water hebben getrotseerd krijgen als aandenken het felbegeerde ‘duikbrevet’ overhandigt, die dit jaar een prikkelende tekst in het Katwijkse dialect bevat over de gevaren die de zee met zich meebrengt.

Dress to impress!

Net als voorgaande jaren staat ook deze editie van de Kattukse Nuwjaersduik weer in het teken van originaliteit. De afgelopen jaren zijn er vele schitterende creaties de zee ingedoken. De leukst verklede deelnemer ontvangt de enige echte Kattukse Nuwjaersduik-bokael. Deze deelnemer wordt gehuldigd als de winnaar van de originaliteitprijs, dus ‘dress to impress’!

Ga jij met ons in zee voor het goede doel?

De organisatoren raden aan om van te voren in te schrijven om zeker te zijn van een muts, een kop erwtensoep en het duikbrevet. Schrijf dus direct in op www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl. Inschrijven op dag zelf kan ook bij de inschrijftenten op het terrein. Deelname kost € 2,00 en komt volledig ten goede aan het project ‘Bouwen in Jamaica’. Dit project bestaat uit een groep enthousiaste jongeren uit de KRV gemeente die in 2010 een school in Jamaica gaan bouwen.

Praktische tips

Katwijkers worden vriendelijk verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen, want de parkeergelegenheid op de Boulevard is beperkt. Toch met de auto? Parkeer dan op de grote parkeerplaats bij de Noordduinen. Het is dan een kleine 10 minuten lopen naar de Vuurbaak (witte vuurtoren). De organisatie rekent op veel deelnemers, dus wees dus op tijd om dit frisse evenement niet te missen!

Programma

Het startschot wordt op 01-01-2010 om 15.00 uur op het strand van Katwijk (voor de “Vuurbaak”) gegeven maar rond 14.30 uur zit de sfeer er al goed in. Kom dus op tijd en vergeet je zwemspullen niet!

Sluitingsdatum voorinschrijving: 31 december 2009 om 23.59 uur
Openingstijd inschrijving: 14.15 uur tot 14.55 uur

Programma: 14.30 uur tot 15.45 uur
Startschot: 15.00 uur
Uitreiking originaliteitprijs: 15.30 uur

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X