Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Wethouder Van Helden wint Kattukse Maestro 2019

Blog

Wethouder Van Helden wint Kattukse Maestro 2019

Na een spannende strijd heeft wethouder Adger van Helden de eretitel ‘Kattukse Maestro 2019’ gewonnen. Vrijdag 7 juni was de finale in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging DVS. Van Helden versloeg in de finale ds. Cornelie Vreugdenhil nadat eerder Peter Ouwehand en Anne Heijnen in de halve finale werden uitgeschakeld.

Regerend Maestro ds. Alblas mocht de felbegeerde prijs uitreiken aan zijn opvolger. DVS on Stage zorgde traditioneel voor de muzikale begeleiding van dit evenement.

Het werd een prachtige avond in de tot concertzaal omgetoverde grote zaal van het clubgebouw van DVS. De zaal zat vol met veel familie en fans van de kandidaten en ook diverse ondernemers kwamen een kijkje nemen hoe hun collega’s het er dit jaar van af brachten. De jury was als vanouds in topvorm. Onder leiding van de bekende dirigent Johannes Leertouwer werden de kandidaten streng, maar rechtvaardig en doorspekt met veel humor, beoordeeld. Leertouwer werd hierbij ondersteund door wethouder Jacco Knape en voormalig Katwijks city-manager Piet de Vries.

DVS on Stage speelde de hele avond aan elkaar onder leiding van haar eigen dirigent Bart van Meijl, die de kandidaten in de weken voor de finale de beginselen van het dirigeren had bijgebracht. In twee verschillende rondes moesten alle vier de kandidaten helemaal alleen voor het orkest dirigeren en bekende stukken als ’76 Trombones’, ‘A Night like this’ en ‘Adios Nonino’ passeerden de revue.

Daarna viel de zware beslissing wie in de halve finale moesten afvallen. Een moeilijke beslissing voor de jury, maar het waren Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw en Anne Heijnen van Verhees Notarissen die helaas net niet tot de finale konden doordringen. De overgebleven finalisten dirigeerden daarna het orkest in combinatie met de Katwijkse zangeres Angela Boudewijns in het bekende ‘Why, tell me why’ van Anita Meijer.

De spanning steeg ten top nadat de applausmeter nauwelijks verschil kon meten tussen Cornelie Vreugdenhil en Adger van Helden. De juryvoorzitter Leertouwer bracht tenslotte het verlossende woord: Adger van Helden werd de winnaar van Kattukse Maestro 2019 waarna hij de trofee kreeg uitgereikt uit handen van de winnaar van 2018, ds. Alblas.

Het werd weer een heerlijke avond voor kandidaten en publiek, gepresenteerd door voormalig kandidaten Nicoline Schuitemaker en Noël Bergman. Volgend jaar zal de vierde Kattukse Maestro worden georganiseerd en zullen weer bekende Katwijkse ondernemers en notabelen worden benaderd om met elkaar de vrolijke strijd aan te gaan. Genieten van de beelden van 2019 kan op de social media van DVS Katwijk.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X