Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Wethouder Mostert ‘opent’ rookvrij Wellantcollege

Blog

Wethouder Mostert ‘opent’ rookvrij Wellantcollege

Foto bij PB - Onthulling Wellant rookvrij dd 26-02-2014Op woensdag 26 februari opende wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk (o.a. Volksgezondheid) officieel het geheel rookvrije gebouw en terrein van het Wellantcollege in Rijnsburg. De wethouder onthulde een bord waarop duidelijk wordt aangegeven dat de school rookvrij is.

Teamleider Bas van den Berg beloofde zijn toespraak kort te houden en deed dat ook: “Voor de gezondheid is niet roken heel belangrijk en daarom hebben wij als school de beslissing genomen rookvrij te worden!”. Daarna gaf hij het woord aan de wethouder.

Te midden van boren, cirkelzagen en spelende radio’s (er wordt gebouwd aan de overkant) lukte het wethouder Mostert toch om aan de ruim 100 aanwezige brugklassers duidelijk te maken hoe belangrijk het is om niet te beginnen met roken. “Roken is een van de vele verleidingen waar je mee te maken hebt en waarvan het belangrijk is om die te weerstaan. We weten dat de helft van alle jongeren, die beginnen met roken, daarmee op school begint en dat verbieden een goede manier is om dit te voorkomen. Als wethouder Volksgezondheid ben ik daarom blij dat de school hiertoe besloten heeft en ik hoop dat er nog veel scholen zullen volgen!”. Daar voegde hij nog aan toe: “Het zou helemaal stoer zijn als jullie zelf kiezen om niet mee te doen met roken, als je zelf op grond van nadenken beslist ‘Ik rook niet, slecht voor de gezondheid!’”

Daarna onthulde de wethouder het bord dat duidelijk maakt dat er op deze school niet gerookt mag worden en was er nog een fotomoment in het voorjaarszonnetje, samen met de leerlingen.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X