Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Wethouder Jacco Knape bezoekt tienercentrum ’t Hok

Blog

Wethouder Jacco Knape bezoekt tienercentrum ’t Hok

Op vrijdag  7 november heeft de wethouder een bezoek gebracht aan tienercentrum ’t Hok in Rijnsburg.  Hier heeft hij kunnen genieten van een maaltijd die door hem en de jongeren zelf gemaakt werd. Dit gebeurt wekelijks in het tienercentrum met de activiteit “Koken met Jeroen”  en deze week stonden taco’s op het menu.

Onder begeleiding van de jongerenwerker Jeroen Lubbers kreeg de wethouder uitleg over de openingstijden, wie de bezoekers van ’t Hok zijn en natuurlijk de werkwijze van het jongerenwerk.

Zodra de wethouder was gearriveerd kreeg hij uitleg over het jongerenwerk om daarna ingedeeld te worden bij de deelnemers van het kookcafé. Samen met hen heeft hij geholpen om de maaltijd te bereiden. Er moesten paprika’s, komkommer en sla gesneden worden, gehakt gebakken en de tafel moest  gedekt worden. Tijdens het koken was er tijd voor de wethouder om met de deelnemers te praten.

Het bezoek van de wethouder had als doel een beeld te krijgen van het tienercentrum en het jongerenwerk in Rijnsburg. Het jongerenwerk in Rijnsburg hoort bij het Welzijnskwartier en de wethouder bezoekt ook andere locaties van onze welzijnsorganisatie. Naast de uitleg van de jongerenwerker waren ook de bezoekers en vrijwilligers die aanwezig waren meer dan bereid om uitleg te geven.

Toen de maaltijd werd opgediend waren er wat vragen van jongeren voor de wethouder. Zij wilden weten wat de functie als wethouder nou inhoudt en wat hij voor het jongerenwerk kan betekenen. Ook lieten de jongeren doorschemeren dat zij graag een nieuwe keuken voor het centrum willen hebben. Als laatste vraag, na opbouw van een goede sfeer, waren er ook jongens erg geïnteresseerd in de dochters van de wethouder. Lachend werd ook deze vraag beantwoord en zo kon de avond gezellig afgesloten worden.

Al met al zijn de bezoekers, vrijwilligers en jongerenwerker erg tevreden over het bezoek van de wethouder en kijken zij terug op een succesvolle activiteit. 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X