Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Werken aan lichamelijke en mentale kracht tijdens gratis clinic Budosporten

Blog

Werken aan lichamelijke en mentale kracht tijdens gratis clinic Budosporten

Op zaterdag 11 mei tussen 14:45 en 15:30 uur krijgen inwoners van Katwijk de kans om deel te nemen aan een gratis clinic budosporten. Tijdens de clinic biedt Dojo Osaka een inkijkje in de wereld van vechtsporten, waar deelnemers zowel aan hun fysieke als mentale kracht kunnen werken. Ben jij er zaterdag bij?

 Het beoefenen van budosporten vereist een combinatie van fysieke activiteit, discipline en focus. Floris Hoek, trainer bij Dojo Osaka, benadrukt het belang van deze elementen: “Het beoefenen van budosporten vraagt om discipline en doorzettingsvermogen, ook als het wat minder leuk of comfortabel is. Deze vaardigheden die je ontwikkelt tijdens het beoefenen van budosporten kunnen ook waardevol zijn bij het omgaan met uitdagingen buiten de dojo. Of het nu gaat om stress of persoonlijke problemen, de doorzettingskracht en focus die je hebt geleerd kunnen helpen om met deze uitdagingen om te gaan.”

Deelname aan de clinic biedt daarom niet alleen de kans om fysieke kracht en vechtsporttechnieken te verbeteren, maar kan ook een positieve invloed hebben op het mentale welzijn van de deelnemers.

We zien mekaar

Aandacht voor mentale gezondheid is belangrijk, en op zaterdag 11 mei wordt dit centraal gesteld op de Kanaaldijk. Naast de gratis clinic budosporten zal deze locatie dienen als stempelpost voor de fietstocht ‘Naar ’t Kopje voor het Koppie’ van Stichting We Zien Mekaar. Deze fietstocht heeft als doel om de bewustwording rond mentale gezondheid bij jongeren te vergroten en het taboe hierover te doorbreken. De route van de fietstocht doorkruist de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest en Leiden. Meer informatie over de fietstocht is te vinden op www.wezienmekaar.nl.

Praktische informatie clinic budosport:

  • Datum en tijd: Zaterdag 11 mei, 14:45-15:30 uur.
  • Leeftijd: 12 jaar en ouder.
  • Locatie: Grasveld aan de Kanaaldijk, ter hoogte van de Thorbeckestraat in Katwijk. 
  • Benodigdheden: Sportkleding, sportschoenen voor buiten, en eventueel eigen bokshandschoenen (bokshandschoenen zijn echter aanwezig).
  • Deelname is gratis.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X