Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Volop aandacht voor gezonde voeding bij het Foodlab

Blog

Volop aandacht voor gezonde voeding bij het Foodlab

Foodlab is een activiteitenprogramma van Welzijnskwartier voor jongeren van 11 en 12 jaar waarbij er wordt gericht op gezonde leefstijl. Zo is bewustwording over producten, hoe je bepaalde recepten maakt en wat verschillende voeding met je lichaam doet ontzettend belangrijk. Er wordt bijvoorbeeld geleerd over verzadigd en onverzadigd vet, hoeveel suikers een snoepje bevat en er wordt gezonde chips gemaakt.

Gezonde voeding, hoe dan?
Tijdens de activiteiten komen informatieve filmpjes aan bod, wordt er getekend, gesport, gekookt, geëxperimenteerd en worden er spelletjes gedaan. Daarnaast maken we uitstapjes om te zien waar eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt of wat het met je lichaam doet. Door niet alleen te focussen op het maken van gezond eten, maar ook de dingen daaromheen wordt het voor kinderen aantrekkelijk gemaakt. Er wordt regelmatig geëvalueerd met de kinderen, zodat zij aan kunnen geven wat zij ervan vinden en zelf zouden willen doen. Zodoende komen ze met enthousiaste verhalen thuis, waardoor ook de mensen in hun omgeving iets meekrijgen van de gezonde leefstijl.

Welzijnskwartier kreeg van de gemeente Katwijk de opdracht om in de Schuit jongerenactiviteiten te organiseren. Daarnaast is uit onderzoek van de GGD gebleken dat het percentage mensen met overgewicht in Katwijk hoger is dan gemiddeld. Zo is 1+1 twee geworden: Foodlab! Het groepje kinderen wat hier nu aan mee doet, is erg enthousiast. Sommigen lusten niet alles, maar proeven wel veel meer tijdens de activiteiten dan dat zij voorheen deden. Oftewel een succes!

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X