Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Week tegen Racisme: Zet een streep door Discriminatie

Blog

Week tegen Racisme: Zet een streep door Discriminatie

21 tot en met 27 maart: Week tegen Racisme en Discriminatie. Posteractie ‘Zet een streep door discriminatie’, meldpunt en overige activiteiten. 

Zet een streep door discriminatie

Niemand wil discrimineren. Het mag ook niet, dat is vastgelegd in Artikel 1 van onze Grondwet. Toch discrimineren we onbewust vaker dan we denken. Daarom is de overheid een meerjarige campagne gestart. Meer weten? Kijk ook eens op discriminatie.nl of maak je eigen banner op discriminatie.nl/toolkit.

Kattuk.nl heeft voor diverse organisaties vast banners gemaakt (zie ook foto boven) en deze, samen met meldkaarten, uitgereikt in jongerencentra en buurthuizen.

Scum
In Scum hebben we een spel gespeeld met jonge en oude Katwijkers over discriminatie. Vandaag 21 maart staat de wereld stil bij de strijd tegen racisme en discriminatie op de Internationale Dag voor de Uitbanning van Rassendiscriminatie (zie ook instapost onderaan dit bericht).

Discriminatie melden

WAAROM MELDEN?

Melden = grenzen stellen.

Discriminatie is in Nederland niet toegestaan. Door melding te maken kan de dader mogelijk worden gestraft en kunnen maatregelen worden genomen om discriminatie te voorkomen.

Melden = zorgen dat iemand anders geen slachtoffer wordt.

Discriminatie komt vaak voort uit angst en onwetendheid. Door melding te maken kan iemand worden aangesproken op zijn of haar gedrag waardoor discriminatie in de toekomst kan worden voorkomen.

Melden = bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Jouw melding geeft informatie over hoe vaak discriminatie voorkomt. De overheid heeft deze informatie nodig om discriminatie te voorkomen en te bestrijden. Zo kunnen we samen het verschil maken.

Melden kan ook per e-mail of telefoon.

Stichting iDb

Overzicht activiteiten

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X