Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Warm welkom voor DVS en Jubilate in Theaterhangaar

Blog

Warm welkom voor DVS en Jubilate in Theaterhangaar

Directeur Harry de Bruin kijkt uit naar uniek Jubileumproject

Op dinsdag 26 februari is er het galaconcert ‘Friends for Life’, ter gelegenheid van het 65 jarig jubileum van de Chr. Muziekvereniging DVS en het Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate. Een bijzondere belevenis op een bijzondere Katwijkse locatie: de TheaterHangaar, bekend van ‘Soldaat van Oranje – De Musical’. Directeur Harry de Bruin van de TheaterHangaar is gastheer en blikt vooruit op een unieke ervaring voor de beide Katwijkse verenigingen en hun publiek.

De Bruin, geboren en getogen in Bodegraven, voelt zich al jarenlang verbonden met de Katwijkse gemeenschap. “Vroeger kwam ik vaak in Katwijk om te genieten aan het strand. Heerlijk rustig ten opzichte van de mondaine aangrenzende badplaatsen”. Niet wetend dat hij vele jaren later een bijzondere rol in de Katwijkse cultuur zou gaan spelen. De Bruin: “Het blijft een prachtig verhaal. Producent Fred Boot wilde dolgraag het boek Soldaat van Oranje verwerken tot een voorstelling. Toen Erik Hazelhoff Roelfzema, dé Soldaat van Oranje, de rechten van zijn boek gaf voor dit project werd er een script aangeboden aan Joop van den Ende. Die had geen interesse waarna Boot zelf een sprong in het diepe waagde. Zoekend naar een geschikte locatie kwam er toen de mogelijkheid om hangaars van het voormalig militair vliegveld Valkenburg te gebruiken. Een locatie die zo’n prominente rol speelde bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog”.

De rest van het verhaal is bekend. De productiemaatschappij bedacht een uniek concept voor de oude onpraktische hangaar zonder toneeltoren: de unieke draaischijf waarmee het publiek langs de decors van de musical reist. En Harry de Bruin, horecaman van huis uit, mocht pionieren in de rol van directeur van de TheaterHangaar. De oude hangaar werd omgebouwd tot een prachtig theater. De musical kwam er, werd een gigantisch succes en heeft sinds 2010 na ruim 2.500 voorstellingen meer dan 2,8 miljoen bezoekers naar Katwijk gelokt.

Binding
De Bruin heeft vanaf het prille begin al gewerkt aan de binding met de Katwijkse gemeenschap. Eerst bouwde hij goede contacten met politie en brandweer, noodzakelijke partners op deze bijzondere locatie. Daarna ging hij samenwerken met Katwijk Marketing en nam hij zitting in het Toeristisch Platform Katwijk en in het bestuur van de horecavereniging Katwijk. Zo leerde hij al snel het Katwijkse verenigingsleven kennen en bij DVS werd hij gevraagd voor de eerste versie van de ‘Kattukse Maestro’ waarbij prominente Katwijkers een wedstrijd houden in het dirigeren van het bekende orkest. De Bruin: “Dagelijks draait er onder mijn verantwoordelijkheid een voorstelling voor 1.100 bezoekers, maar het dirigeren van een orkest, daar werd ik pas echt zenuwachtig van. Maar ik heb er van genoten”. Niet veel later zochten DVS en Jubilate een mooie locatie voor hun jubileumconcert. De Bruin aarzelde niet en stelde de TheaterHangaar beschikbaar voor dit bijzondere project.

Verrassend
De Bruin: “Voor twee grote Katwijkse verenigingen, midden in de Katwijkse gemeenschap en behorende tot de nationale top van koren en orkesten wilde ik graag meewerken om het jubileumconcert mogelijk te maken. “Friends for Life”, zal worden gehouden in de unieke theaterzaal. Het publiek draait tussen de acts door en zowel licht en geluid worden geheel aangepast voor het koor en de orkesten. Een speciale voorstelling die het publiek gezien moet hebben! Nog nooit werd er in de zaal een concert gehouden. Al onze technici werken dan ook hard mee om het publiek een geweldige ervaring te bezorgen door gebruik te maken van alle mogelijkheden van de zaal. Het wordt een indrukwekkende ervaring”.

De TheaterHangaar heeft de kosten voor beide verenigingen zo redelijk mogelijk gehouden zodat de prijs van het toegangskaartje slechts € 25 is geworden. De Bruin: “Zo kunnen we, net als eerder met het evenement ‘Katwijk van Oranje’ onze band met de Katwijkse gemeenschap versterken. De avond is al uitverkocht met 1.100 grotendeels lokale bezoekers. Maar ook voor de middag hoopt de organisatie veel bezoekers te ontvangen, zij gaan genieten van twee prachtige verenigingen!”

Matinée 26 februari, aanvang 14.00 uur. Kaarten ‘Friends for Life’ zijn verkrijgbaar op maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.00-21.00 uur in het clubgebouw van DVS, Nieuwe Duinweg 51, of via de webshop van www.dvskatwijk.nl

Foto: Joris van Bennekom

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X