Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Waarom (onze) LHBTI+ rechten geen vanzelfsprekendheid zijn

Blog

Waarom (onze) LHBTI+ rechten geen vanzelfsprekendheid zijn

Het is 2001, in ons land wordt als eerste ter wereld het homohuwelijk gelegaliseerd. Een stap die perfect lijkt te passen in het beeld van Nederland als een haast internationale vrijhaven voor de LHBTI+ gemeenschap (het Nederlandse COC is tenslotte de oudste LHBTI+ belangenorganisatie ter wereld!).

Inmiddels zien we LHBTI+ rechten in Nederland als een soort vanzelfsprekendheid, iets waar iedereen het eigenlijk het wel een soort van over eens is, maar niets is minder waar. Niet alleen (momenteel) relatief kleine partijen als de SGP en FVD plaatsen vraagtekens bij de (verdere) emancipatie van LHBTI-plussers ook de 2 e partij van Nederland, de PVV, heeft een wat vreemde relatie met LHBTI+ emancipatie.

Dit zit als volgt, waar de partij op de oppervlakte nadrukkelijk steun uitspreekt voor LHBTI-plussers laat het stemgedrag juist het tegenovergestelde zien, meerdere wetvoorstellen waaronder een verbod op homogenezingstherapie en een motie over de verbetering van langdurige transgenderzorg konden niet rekenen op de steun van de partij (en de andere 2 eerder genoemde partijen). Aan de ene kant lijkt de PVV LHBTI-plussers te willen inzetten als potentieel slachtoffer van het door hen bevreesde “Islamisme” maar tegelijkertijd weigert zij mee te werken aan structurele verbeteringen van hun positie in de samenleving. Niet alleen hypocriet maar ook nog eens bijzonder naar voor LHBTI-plussers die juist denken dat deze partij voor zijn, haar of hen belangen opkomt.

Door: Jens

Ook een mening over dit onderwerp?
Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl!

Ben je 18 jaar of ouder en weet je nog wat je gaat stemmen?
Check HIER alle stemwijzers!

Geschreven door:   Jens Guijt

Geen reacties

Laat een reactie achter

X