Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /VVN Katwijk: ‘Meedoen is makkelijk’ ook in Katwijk

Blog

VVN Katwijk: ‘Meedoen is makkelijk’ ook in Katwijk

Laat je auto staan, pak de fiets of ga lopen als je je kind naar school brengt.

Ga jij in weer en wind op de fiets, hou je echt van autorijden of pak je de scooter? Of ga je liever op een heel andere manier op pad? Hoe je je ook voortbeweegt, zodra je de deur uitstapt zit je in het verkeer. En dus is het aan jou om het verkeer een stukje veiliger te maken. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Geef richting aan als je af wilt slaan. Zet je fietslicht aan. Pak de fiets of ga lopen als je je kind naar school brengt. Rij rustig door de woonwijk. Makkelijk toch?

Daarom start VVN landelijk woensdag 16 september de campagne ‘Meedoen is makkelijk’. Deze keer is het thema de verkeersveilige schoolomgeving. Met deze verkeersveiligheidscampagne worden ouders opgeroepen om kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. Door de auto te laten staan, ontstaat er minder verkeersdrukte rondom scholen. Daarnaast leren kinderen op deze manier zelfstandig en veilig aan het verkeer deel te nemen. En wat blijkt, kinderen vinden het ook nog eens veel leuker om lopend of met de fiets te gaan!

Verkeer is mensenwerk
‘Meedoen is makkelijk’ is in het leven geroepen om verkeersdeelnemers op een laagdrempelige manier bewust te maken van hun verkeersgedrag. Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Speciaal voor ouders en kinderen zijn er deze vijf tips die helpen voor meer veiligheid onderweg naar school:

  • Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen.
  • Toch een keer met de auto naar school? Parkeer iets verderop en loop het laatste stukje.
  • Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen.
  • Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over deelname aan het verkeer.
  • Wordt je kind wat ouder? Bespreek dan thuis hoe je omgaat met smartphonegebruik in het verkeer en hoe je kind om kan gaan met groepsdruk.

Doen jullie mee?

VVN Katwijk is te vinden bij…
Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X