Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /VVN Katwijk: ‘De scholen zijn weer begonnen dus…’

Blog

VVN Katwijk: ‘De scholen zijn weer begonnen dus…’

Ze komen vanaf zaterdag 29 augustus weer te hangen in alle kernen van Katwijk, die spandoeken van VVN Katwijk met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’? Want maandag 31 augustus zwaaien vele schooldeuren open om jongere en oudere kinderen weer binnen te laten. VVN Katwijk  vraagt met deze spandoeken weer extra aandacht voor deze schoolgaande kinderen, de kwetsbaren in ons dagelijkse verkeer als voetganger en op de fiets. Maar zo’n spandoektekst went snel en daarom onze aanvulling met ‘dus…’

Deze spandoeken hangen er tot zaterdag 12 september, maar daarna verdwijnt de verantwoordelijkheid van andere verkeersdeelnemers niet om de grote hordes schoolgaande jeugd ook komend schooljaar veilig naar school en huis te laten gaan. Zeker met een weerstype als regen met minder zicht is nog meer voorzichtigheid onderweg geboden. Ook is de afgelopen jaren gebleken dat na een verkeersluwe zomervakantie het met de start van de scholen ook weer drukker op de wegen wordt. Dat is tevens de oorzaak van jaarlijks een verdubbeling in de maand september van het aantal verkeersslachtoffers bij fietsers jonger dan twaalf jaar.

Kwetsbare verkeersdeelnemers
Daarom adviseert de VVN landelijk ook de ouders om vooraf  de veiligste route naar school en huis met hun kinderen te oefenen. Zo ook om de eerste schoolweek de kinderen niet met de auto naar school te brengen. Gewoon doen! Want uit statistieken blijkt dat twee derde van de jeugdongevallen plaats vindt op 50 km-wegen en een kwart op 30 km-wegen en… dat zijn veelal de routes naar deze basisscholen. Het onderwerp blijft belangrijk, zeker gezien het verhoogde risico op een ongeval in deze maand. Maar ook omdat we in Katwijk te maken hebben met een voortdurend groeiend aantal geregistreerde verkeersgewonden. En dan zijn ook nog vele ongelukken nergens vastgelegd.”

VVN Katwijk doet veel meer…
Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Persbericht VVN Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X