Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /“Vuurwerkverbod, is toch te zot?”

Blog

“Vuurwerkverbod, is toch te zot?”

Een nieuw blog van PreppyWriter over (hoe kan het ook anders) het vuurwerkverbod.

Illustratie door: Hanne Buitendijk.

het woord is aan Prep…

Vuurwerkverbod, is toch te zot?

En zo is het… een akkoord voor een vuurwerkverbod. Te zot, voor woorden. Er is dit jaar al zoveel van je afgepakt zoals feestjes, festivals, uitjes en diners. Al met al is het al zwaar genoeg. En dan komt nu dat vuurwerkverbod er ook nog eens boven op, ongelofelijk!

Maar zeker wel begrijpelijk! Dit jaar kunnen artsen en verpleegkundigen gewoonweg niet nog meer mensen, door vuurwerkongelukken, op de IC krijgen. Dit i.v.m. het aantal corona patiënten wat er al is en er nog bij gaat komen. En ik denk dat iedereen dat wel kan begrijpen, ondanks dat het misschien lastig is om te accepteren, want waar moeten we nu nog naar uit gaan kijken?

Dat zal ik je vertellen. Dit jaar heeft ons allemaal behoorlijk geraakt en juist daarom is het nu van belang om je te focussen op de dingen om je heen die er nog wel zijn. Dingen zoals de zon die schijnt, je familieleden die gezond zijn, jij zelf die gezond is, in de natuur rust kunnen vinden of op de bank een warme kop chocolade melk drinken. Dat zijn momenten waar je geluk, liefde en plezier uit kunt halen.

En vuurwerk is maar vuurwerk… toch? Uiteindelijk is het een pijltje wat je de lucht in schiet, ziet ploffen en daarna weer vergeet. Als je toch hopeloos bent, want het geluid of de kleuren zijn zo mooi dan kun je altijd nog kijken op Youtube voor filmpjes van voorgaande jaren. 😉

Ik roep jullie dus eigenlijk ook op om je te gaan gedragen tijdens deze jaarwisseling, te denken aan je medemens en om te genieten van al wat er wel is!

Veel liefs en een fijne jaarwisseling alvast,

Prep

Hoe zit het precies met dat vuurwerkverbod?
Op rijksoverheid.nl vind je antwoord op al je vragen!

Welke straffen staan er op op overtreding van het verbod?
Afhankelijk van hoe zwaar het misdrijf is, krijgt de dader een boete of gevangenisstraf. De minimale boete is € 100 en een aantekening in het strafblad. De gevangenisstraffen kunnen flink oplopen. Lees HIER meer.

Later meer over het vuurwerkverbod op Kattuk.nl


Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X