Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Vul de vragenlijst in: negatieve online ervaringen onder jongeren (16–24 jaar)

Blog

Vul de vragenlijst in: negatieve online ervaringen onder jongeren (16–24 jaar)

Kennisplatform Inclusief Samenleven doet onderzoek naar ervaringen jongeren

Online haat of discriminatie. Veel jongeren krijgen er helaas weleens mee te maken. We weten alleen nog weinig over welke gevolgen dit heeft voor de jongere zelf en hoe die het beste ondersteund kan worden.

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) doet hier in 2023 daarom onderzoek naar. Het doel is om bij te dragen aan een verbeterde aanpak en beleid tegen online haat en discriminatie door dit te laten aansluiten bij ervaringen en ondersteuningsbehoefte van jongeren zelf.

Krijg jij weleens te maken met negatieve of kwetsende opmerkingen of berichten online over bijvoorbeeld je huidskleur, achtergrond, seksuele voorkeur, gender of religie? Onderzoekers van Kennisplatform Inclusief Samenleven horen graag jouw ervaringen via deze vragenlijst. Zo hopen we jongeren in de toekomst te kunnen helpen als zij hier ook mee te maken krijgen. We zijn op zoek naar mensen van 16 tot en met 24 jaar.

In het onderzoek focussen we op Nederlandse jongeren die discriminatie meemaken op grond van huidskleur, religie, migratieachtergrond of seksuele oriëntatie in combinatie met migratieachtergrond. Binnen het onderzoek is uiteraard ook aandacht voor andere vormen van discriminatie, zoals seksisme en validisme. De berichten kunnen aan jou persoonlijk zijn gericht, maar dat hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld ook deze negatieve berichten langs zien komen als je aan het scrollen bent.

Vul de vragenlijst in!

Je kunt helpen door deze vragenlijst in te vullen. Het duurt ongeveer 10 minuten.

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X