Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Vrijdag vlagt Katwijk Regenboog op Coming Out Day

Blog

Vrijdag vlagt Katwijk Regenboog op Coming Out Day

Katwijk vlagt vrijdag Regenboog om de LHBT+ community een hart onder de riem te steken op ‘Coming Out Day’

Om 8.30 uur wordt de Regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis door wethouder Van Starkenburg samen met een afgevaardigde van het COC Leiden. Vervolgens begint het Regenboogontbijt in het gemeentehuis om 8.45 uur.  Vanuit Kattuk.nl zijn meerdere redacteuren aanwezig om het geheel in woord, beeld en geluid vast te leggen.

Vanzelfsprekend hangen ook op onze locaties (de Schuit, Huize Callao, Zintuigfabriek) de vlaggen fier te wapperen vrijdag. Want we vinden het belangrijk dat jongeren uit de Katwijkse LHBT+ community weten dat we ze steunen.

Overdreven aandachttrekkerij?
Dacht t ff niet. In Katwijk kan de LHBT+ community best wat steun gebruiken!!! Zo heeft ’t aardig wat moeite gekost voordat de regenboogvlag eindelijk formeel bij het Gemeentehuis wordt gehesen, gedoe, gedoe, gedoe. En laat de acceptatie van LHBT+ers door Katwijkse jongeren nog steeds ernstig te wensen over.  30% van de Katwijkse jongeren staat negatief ten opzichte van homoseksualiteit tegenover 6% landelijk. Reden temeer om hier samen met de Jongerenadviseurs Katwijk aandacht voor te vragen onder meer door het organiseren van een Meet-Up op 27 november.

Terug naar de vlaggen…..insta story

Hangt bij jouw ook de regenboogvlag?
Mail je foto naar info@kattuk.nl dan maken wij een mooi vlaggenalbum!!

Of knal op m twitter/insta met hashtag #ComingOutKatwijk

Info en leesvoer….

Regenboogontbijt op Coming Out Day

Hart voor Katwijk: Katwijk bekent eindelijk kleur op ‘Coming Out Day’

Jonge deelnemers Meet-up homo-acceptatie Katwijk gezocht

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: The Friday Five – LHBTQA+ boeken

Voor een tolerante samenleving Reacties lokale politiek op Nashville verklaring

Kattuk.nl Jongerendebat – Stelling 2: LHBT-acceptatie (2018) De gemeente Katwijk dient actief op te treden tegen LHBT-discriminatie en budget vrij te maken om de LHBT-acceptatie in Katwijk te bevorderen. Lees de antwoorden van de politieke partijen…

Meer Coming Out Day HIER

Vorige jaren: 2018: Katwijk vlagt voor Coming Out Day! UPDATES

Regenboogvlag mee met Suus op International Coming Out Day!!

2015: In Katwijk kom je beter niet uit de kast UPDATES

Meer…

Over Coming Out Day (wiki) Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homolesbiennebiseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Anders dan de Gay Pride en Roze Zaterdag in Nederland en The Belgian Pride in België, vindt op Coming-Outdag geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X