Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Vragen Kattuk.nl aan Gemeente Katwijk over Kroningsfeest Zeeweg. Update: de antwoorden

Blog

Vragen Kattuk.nl aan Gemeente Katwijk over Kroningsfeest Zeeweg. Update: de antwoorden

Foto via: www.deondernemer.nl

Update: de antwoorden zijn binnen. Ze zijn onder de vragen geplakt. Later meer…

Naar aanleiding van de ophef en reacties op het ingezonden stuk van Erik Pieters over het Kroningsfeest op de Zeeweg heeft de redactie van Kattuk.nl tijdens haar vergadering vanavond besloten om de Gemeente Katwijk een aantal vragen voor te leggen om alle onduidelijkheid en wilde verhalen weg te nemen. We hopen hier z.s.m. antwoord op te krijgen.

Hieronder de mail met de vragen aan de Gemeente Katwijk. De linkjes hebben we er zelf even ingeplakt ter info. Meer informatieve links onderaan dit bericht.

Goedenavond,

Naar aanleiding van een ingezonden bericht op Kattuk.nl betreffende het feest op Koninginnedag op de Zeeweg en de ophef, onder meer over de kosten van dit feest, in de reacties bij dit bericht wil de redactie van Kattuk.nl graag de bezoekers van onze website meer duidelijkheid geven voordat de wildste verhalen de ronde doen.

Het gaat om dit bericht: https://kattuk.nl/Slg

1. Uit de Notitie Feest Inhuldiging op www.katwijk.nl hebben we op kunnen maken dat de gemeente Katwijk € 31.000,- beschikbaar stelt voor de inhuur van artiesten voor het feest. Kunt u aangeven welk gedeelte van dit bedrag wordt ingezet voor de inhuur van lokale artiesten en welk gedeelte voor de inhuur van a-artiesten? En kunt u aangeven waarom de inzet van a-artiesten noodzakelijk wordt geacht om het feest te laten slagen?

Antwoord:
De organisatoren zijn van mening dat de inzet van bekende artiesten noodzakelijk is om de gewenste opkomst en ambiance te bereiken, waardoor het ook echt een groots feest kan worden.
De verdeling tussen lokale en landelijk bekende artiesten is ons niet bekend. De organisatie van het feest is in handen van de gezamenlijke OV-en en dus ook de keuze van de programmering.  

2. Is er inmiddels een gespecificeerde begroting van de kosten voor het evenement ingediend? En zo ja kunnen wij deze ontvangen? Of staat deze inmiddels op het B.I.S. op www.katwijk.nl

Antwoord:
De begroting “Begroting Kroonwisseling 30 april 2013” staat op BIS bij de raadsvergadering stukken d.d. 4 april, pagina 10 (= een na laatste pagina van document)
 

Deze begroting is de definitieve begroting. 

Het bedrag van € 120.000,- is opgebouwd uit:
maximaal € 114.000,- (exclusief BTW): raadsbesluit 4 april.
De jaarlijkse subsidie van € 6.000,- aan de Oranjeverenigingen KRV voor de organisatie van een Fakkeloptocht op 5 mei wordt dit jaar aangewend voor de activiteiten rondom de Troonswisseling.

3. Uit de stukken blijkt dat er geen alcohol wordt geschonken tijdens het feest. Graag willen we weten of alcoholgebruik is toegestaan tijdens dit feest. M.a.w. mogen bezoekers zelf hun drank meenemen en consumeren of wordt hier door de politie tegen opgetreden. Of komt er toch een tappunt?

Antwoord:
Er is geen tappunt. In Katwijk is alcoholgebruik op de openbare weg niet toegestaan tenzij hiervoor ontheffing is aangevraagd. De organisatie heeft geen ontheffing aangevraagd voor alcoholische drank. Bezoekers kunnen wel non-alcoholische dranken kopen. 

4. Mocht consumptie van meegebrachte alcoholische dranken toegestaan zijn, hoe zit het dan met het toezicht op het alcoholgebruik door minderjarigen tijdens het feest op de Zeeweg. Wordt hier actief op gecontroleerd en tegen opgetreden?

Antwoord:
Er zal op de gebruikelijke wijze gehandhaafd worden.  

We hopen door uw antwoorden onze bezoekers meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de genomen beslissingen van het College en de voltallige gemeenteraad en zo de ontstane commotie weg te nemen. Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Redactie Kattuk.nl

—–
Subsidie-aanvraag Oranjeverenigingen (inclusief brief, programma en globale begroting)
Notulen Gemeenteraad (scrollen naar pagina 31)

Geschreven door: Redactie

Comments: 9

 • spacekees

  Beantwoorden 24/04/201300:32

  Bovenstaande! En waarom kan er in katwijk zoveel worden uitgegeven aan een vrij nutteloos feest op een onhandige lokatie, zal nog wat worden met het bos ernaast! Geef dan het oud en nieuw feest in het scum dat kleine beetje sub zodat het in katwijk ook wat beter verloopt tijdens de jaarwisseling. hebben we elk jaar wat aan!
  Ik heb het idee dat er voor de familie mensen en gezinnetjes al genoeg is op 30 april, gun de jeugd ook een wat! m.v.g.

 • Aagje

  Beantwoorden 24/04/201309:47

  Er is voor iedereen al meeeeeer dan genoeg op 30 april. Gezinnen, jeugd, ouderen. Van trampolinespringen, kermis tot makreel roken tot op 4 lokaties muziek ’s middags en ’s avonds(Andreasplein, Schuit, Scumterrein en Blauwe Bock)
  Dit is gewoon iets dat er nog eens bovenop wordt gesmeten!

  Ik zeg ook: pak die ton, hak hem in vijven en geef de 4 oranjeverenigingen en SKA 20.000 extra. Van wat nog overblijft kun je de week van de visserij mee vergoeden.

 • nielsje

  Beantwoorden 25/04/201320:30

  Eigenlijk was de vraag van Kattuk dus gewoon waarom de Oranjevereniging wel een hoge subsidie van de gemeente ontvangt (waarvan ze een relatief groot deel uitgeven aan een zogenaamde ’topper’) terwijl SKA het moest doen met minder geld en daardoor zelfs noodgedwongen entree moest gaan heffen.

  Volgens mij had de gemeente de Oranjevereniging ook iets minder geld kunnen geven. Dan was het misschien niet mogelijk geweest om een bekende artiest in te huren, maar in tijden van crisis vind ik het niet meer dan logisch om geen onnodig hoge uitgaven te doen. Dat is immers precies wat SKA te horen heeft gekregen.

  Concluderend, de gemeente Katwijk vindt het klaarblijkelijk geen enkel probleem als de Oranjevereniging veel geld uitgeeft aan een enkele artiest maar kort tegelijkertijd volop op de jeugd van Katwijk.

  Voor wat betreft SKA, mij lijkt het wel leuk als SKA verstandig reageert door voor de volgende jaarwisseling geen dure artiesten in te huren, maar juist zoveel als mogelijk met locale artiesten te werken. Immers, ook SKA huurt artiesten in. Zoiets zou een duidelijk signaal afgeven richting de gemeente en de Oranjevereniging over hoe wel verstandig om te gaan met publiek geld.

  Vanuit de gemeente Katwijk mag op dat vlak weleens wat beter nagedacht worden. Zowel de Oranjevereniging en SKA zouden een prima programma kunnen samenstellen met uitsluitend locale artiesten. Dat werkt kostenbesparend en zou er zomaar voor kunnen zorgen dat de jeugd van Katwijk zonder veel geld uit te geven elkaar ook het beste kan wensen.

  Het lijkt er nu sterk op dat de gemeente de Oranjevereniging gewoon een boel geld heeft gegeven en gezegd heeft ‘zie maar wat je er mee doet’. Dat is natuurlijk niet zo, maar feit blijft dat een onnodig dure artiest is ingehuurd.

  Katwijk is nog steeds een conservatief dorp. Volgens mij wil de gemiddelde Katwijker gewoon een gezellig feestje met z’n allen zonder teveel gek gedoe. Maar dan wel voor iedereen. Dat werkt namelijk verbindend, het thema waarmee Willem-Alexander zich met name mee bezig zegt te gaan houden.

  Misschien zou hij het ook wel met me eens zijn. Misschien ook niet, maar dan zeg ik net als Maxima: ‘Het is wel een beetje dom’.

  • Bobnld

   Beantwoorden 25/04/201321:19

   Even klein stukje inside info. Ska huurt inderdaad artiesten in. (Voor dit bedrag praat Joling geen eens tegen je ) Daar komt bij dat alle dj’s op ska oud en nieuw draaien voor de lol, de ervaring en misschien zelfs de “eer”. Lees hier goed: ze krijgen geen stuiver. Simpelweg omdat het geld er niet is.
   Afgelopen jaar is bij SKA sterk bezuinigd op het programmeringsbudget om de realisatie van de entree te kunnen betalen…. En dit jaar zal dat waarschijnlijk weer zo zijn om de kwaliteit van het festival te blijven verbeteren.

  • Aagje

   Beantwoorden 26/04/201314:52

   Wheh, jij denkt dat de oranjeverenigingen 2 maandjes bezig zijn om koninginnedag te regelen?
   In het boekje staat zelfs zo goed als nul informatie over het feest op de zeeweg…

   De gezamenlijke oranjeverenigingen hebben volgens mij geen stuiver gekregen.
   Volgens mij heeft heer Wienen en consorten iets gezegd als: Voor deze koninginnedag hebben wij veeeeeeel geld over voor een feest aan de zeeweg!
   Vuurwerk moet naar zaterdag, terwijl ik daar bijvoorbeeld van weet dat zo’n vergunning minimaal 6mnd van te voren ingediend moet zijn…

   De gemeente strooit gewoon met geld, zonder in de gaten te hebben dat het de mensen stoort als in deze tijden zulke feestjes zoveel geld moeten kosten. En volgens mij ook zonder te beseffen dat ze zo nog botsen met het programma van veel activiteiten in heel Katwijk…

  • mr. @

   Beantwoorden 28/04/201310:09

   Volgend jaar is de drank-leeftijd toch ook opgetrokken naar 18+. Dan heeft SKA er een ander probleem bij. Of weer en reden om een extra eenmalige subsidie te vragen.

 • Bobnld

  Beantwoorden 25/04/201321:21

  Hoeveel bezoekers worden er eigenlijk verwacht?
  Heeft kattuk.nl de vergunning aanvraag al in handen?

  Lijkt mij dat je op een controleerbaar stukje zeeweg niet meer dan 10.000 bezoekers kunt hebben om het veilig te houden… En dat is pp dan wel weer een duur feestje…

 • ©º~~¡€

  Beantwoorden 26/04/201323:48

  ik vind t belachelijk dat SKA t met minder moet doen, en dan zo’n kwalitatief goed feest kan organiseren voor de jeugd die verder weinig anders te doen heeft.
  en er nu op de zeeweg een (walgelijke) “a-artiest”, althans zo wordt ie wel betaald, staat te brallen, terwijl er in het hele dorp genoeg alternatieven zijn! kan er met mn pet NIET bij! en dat in deze tijd van schaarste…

Laat een reactie achter

X