Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Voorbereidingen Nieuwjaarsduik weer in volle gang

Blog

Voorbereidingen Nieuwjaarsduik weer in volle gang

Op de eerste dag van het nieuwe jaar worden naar verwachting in totaal maar liefst 85 duiken in Nederland georganiseerd. Katwijk kan natuurlijk niet missen. De voorbereidingen voor de nieuwjaarsduik in Katwijk zijn dan ook weer in volle gang. Elk jaar wint de nieuwjaarsduik weer een beetje populariteit, want steeds meer mensen durven zich te wagen aan het koude water van de zee.

Onlangs kwamen de organisatoren van de Nieuwjaarsduiken uit heel het land samen voor de kick-off van de Nieuwjaarsduik 2012. Dit gebeurde tijdens ‘De Aftrap Nieuwjaarsduik 2012’: een door Unox geïnitieerde dag waarop de vrijwillige organisatoren van de Nieuwjaarsduiken bijeenkomen om de laatste voorbereidingen te treffen voor 1 januari. De organisatie van Katwijk verwacht op 1 januari 2012 het aantal van 1000 deelnemers weer te evenaren.

Sinds 2005 wordt de Nieuwjaarsduik in deze vorm gehouden in Katwijk. Waar er in het begin nog maar een handjevol deelnemers waren is dit nu gestegen naar een recordaantal van 1000 enthousiaste deelnemers uit de regio. Ook komen er elk jaar weer duizenden toeschouwers kijken naar dit evenement. 

De organisatie van de Kattukse Nuwjaersduik is in handen van Floris Weegink, Patrice Luscuere en Baan Klootwijk van de Stichting Katwijkse Nieuwjaarsduik. De Nieuwjaarsduik kent zonder vrijwilligers geen toekomst en zijn dus ook dit jaar zijn ze weer van de partij. In samenwerking met de gemeente Katwijk, de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB), KNRM Katwijk, het Rode Kruis Katwijk én alle enthousiaste vrijwilligers wordt dit de duik tot stand gebracht. 

Wil je weer meedoen aan de duik óf is dit de eerste keer dat je de kou wilt trotseren. Schrijf je dan hier in: https://www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl/inschrijven/

Voor meer informatie: https://www.nieuwjaarsduikkatwijk.nl/

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X