Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Volgend jaar een vuurwerkverbod?

Blog

Volgend jaar een vuurwerkverbod?

De burgemeesters zijn het spuugzat!! Al het overlast van vuurwerk en dan ook nog eens de schade die het vuurwerk elk jaar weer met zich meebrengt. De burgemeester van Schiedam en heel veel collega’s met haar zijn er klaar mee! Hun oplossing; een vuurwerkverbod!

Wat mij gelijk opviel was dat er alleen over het overlast en schade gesproken wordt. Over slachtoffers die vingers, handen en/of gezichtvermogen kwijt raken of zelfs om het leven komen door vuurwerk wordt niet gesproken. Vuilnisbakken, bushokjes, postbussen, containers en tuinkabouters zijn toch te vangen? Ik snap best dat burgemeesters zich druk maken over het overlast en schade maar een mensen leven is toch veel belangrijker!?

In Australië is er al jaren een vuurwerkverbod, de inwoners mogen zelf geen vuurwerk afsteken, laat staan kopen. Daar verzorgt de overheid/gemeentes een vuurwerkshow precies om 00:00. En dan niet een lullig showtje natuurlijk, daar hoor je niemand klagen over het feit dat er een vuurwerkverbod geld.

Als elke gemeente nou een spectaculair vuurwerkshow verzorgt voor hun inwoners, ben ik voor het vuurwerkverbod.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 5

 • Ahmed

  Beantwoorden 11/01/201123:23

  Nouja, meeste schade aan jezelf doe je toch echt zelf. Illegaal vuurwerk, niet afsteken zoals het hoort. Sporadisch kom je nog omwaaiend vuurwerk tegen waar je inderdaad niets tegen kan doen.

  Ik denk niet dat een vuurwerkverbod er doorheen komt. Sowieso .. katwijk.. aan een eventueel verbod wordt toch geen gehoor gegeven…

 • Vink

  Beantwoorden 12/01/201102:09

  ik doe al een tijd niks meer met vuurwerk dus mij doet het vrij weinig 🙂

 • dwaze strandjutter

  Beantwoorden 12/01/201119:29

  vaak zijn het omstanders die gewond doordat de gebruiker er niet mee om kan gaan. maar een verbod vind ik ook weer te ver gaan

 • Pee-Tor

  Beantwoorden 13/01/201110:00

  Dat vuurwerkverbod bespaard de gemeente al gauw een paar miljoen. De burger heeft er vrijwel niets aan. Als gemeente Katwijk een gedeelte van dat geld in iets voor de burger zou steken, bijvoorbeeld een groter nieuwjaars festival, zou het best nog eens een vuurwerkverbod op kunnen leveren. De die-hard vuurwerkboys gaan maar lekker in Leiden of Noordwijk hun rotjes afsteken.

 • Belle

  Beantwoorden 20/01/201114:59

  kan me d’r niet druk om maken..

Laat een reactie achter

X