Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Volg de avonturen van Kirsten op wereldreis

Blog

Volg de avonturen van Kirsten op wereldreis

GAAF!! Kirsten gaat stage lopen in Zuid Afrika. Op haar blog houdt ze de voorbereidingen bij en gaat ze later verslag doen van haar ervaringen tijdens haar stage in Kaapstad bij het St. Josephs Childrens Hospital for Chronically ill Children.

Eerder was ze al actief bij Team Medische ondersteuning op Alpe d’HuZes en ze was als redacteur verantwoordelijk voor diverse fotoreportagesverslagen en interviews op Kattuk.nl.

Nu gaat ze dus 20 weken stage lopen in Zuid-Afrika. Hieronder haar eerste blog.

Hoe het allemaal begon…

Het hele verhaal begon eigenlijk toen Esmée en ik verveeld tijdens de les door blackboard zaten te scrollen (sorry mam) waarop wij op de lijst met mogelijke buitenlandstages stuitte. In dat lange lijstje zagen wij Kaapstad – kinder revalidatie staan. Vanaf toen zijn Esmée en ik hier eigenlijk mee bezig gegaan. Van gesprekken tot een daadwerkelijk gesprek met een internationaliseringsdocent tot het inleveren van ons indiviual learning plan bij de examencommissie?

Wij wisten vanaf november 2016 al dat we wilden gaan en hadden toen toestemming vanuit school gekregen om het hele zooitje in gang te zetten. Nu, een jaar later, zijn we bezig met het aanvragen van het visum bij de Zuid Afrikaanse Ambassade. Tijdens de aanvraag zie ik soms door de bomen het bos niet meer, letterlijk, er zijn zoveel verschillende papiertjes die ze willen hebben. Maar er begint een lichtpuntje aan het einde van de tunnel te komen. Daarnaast was er super leuk nieuws omdat Femke zich bij Esmée en mij aansloot, waardoor wij nu met zijn drieën het Zuid Afrikaanse avontuur aan gaan!

Voor nu heb ik al een huisje samen met Esmée en Femke, gaan we samen een auto’tje huren en is onze stage voor 20 weken bij het St. Josephs Childrens Hospital for Chronically ill Children (bijna) officieel!! We zijn alle drie erg enthousiast!st-josephs-logo 

Het wordt allemaal erg echt, ook door het voorbereidend onderwijs dat wij in de 10 weken voor ons vertrek moeten volgen. In het voorbereidend onderwijs moeten we nadenken over zaken zoals wat wil je als jij ziek wordt, wat als je ruzie krijgt en vooral wat doe je als iemand in Nederland (onverhoopt) ernstig ziek wordt? Ja… daar had ik dus niet zo snel een antwoord op en moest ik dus wel even over nadenken. Al heb ik het idee dat je daar pas antwoord op hebt wanneer zoiets daadwerkelijk gebeurd. Daarom hoop ik er nooit antwoord op te krijgen.

Dit blog zal ik in ieder geval bijhouden in de voorbereidingen naar- en tijdens mijn stage in Kaapstad, voor nu zitten we vooral in spanning voor de visum aanvraag. Het schijnt dat de ambassade heel strikt is, dus ik ben erg benieuwd. Of het geaccepteerd is of niet horen jullie van mij of lezen jullie in mijn volgende blog.kirsten

 

To be continued… en tot snel!

~Kirsten

Geschreven door: Kirsten

Geen reacties

Laat een reactie achter

X