Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Voetbalclubs in de gemeente Katwijk één tegen alcoholmisbruik

Blog

Voetbalclubs in de gemeente Katwijk één tegen alcoholmisbruik

Naar aanleiding van misdragingen van jongvolwassenen tijdens de recente derby’s pakken Rijnsburgse Boys, F.C. Rijnvogels, Quick Boys, VV Katwijk en Valken’68 het komende seizoen gezamenlijk het alcoholgebruik aan.

In samenwerking met de gemeente en platform Kocon zetten zij een eerste stap om alcoholgebruik onder de 18 tegen te gaan en zo het sportklimaat de komende jaren weer veilig en plezierig te maken. Vrijdag 12 augustus om 12.00 uur starten alle clubs gelijktijdig de NIX18 campagne met een gezamenlijk statement.

Mooie sport

Voetbal leeft in de gemeente Katwijk. Met vijf lokale voetbalclubs op hoog amateurniveau kunnen we met vele inwoners genieten van deze mooie sport. Helaas werd de sfeer de laatste tijd verziekt door ongeregeldheden. Volgens betrokkenen spelen drank en soms ook drugs hierbij een grote rol. De voetbalclubs, platform Kocon en de gemeente Katwijk trekken samen op tegen het misbruik van alcohol en het gebruik van drugs rond de voetbalwedstrijden.

​​​​​​​NIX18

De clubs gaan, als eerste stap, het komende seizoen het alcoholgebruik onder de 18 jaar aanpakken. Daarmee wordt voorkomen dat die groep voor overlast zorgt. Dat doen ze met de campagne NIX18, trainingen voor barpersoneel en zichtbare handhaving in de kantine, het sponsorhome en op de rest van het sportpark. Jongeren onder de 18 jaar krijgen geen alcohol op de club en ook ouders en begeleiders worden aangesproken als ze dit voor minderjarigen willen halen. Burgemeester Visser: “Dit is een initiatief vanuit de clubs en ik ben blij dat ze allemaal direct hebben aangegeven mee te doen aan de aanpak van alcoholgebruik onder de 18 jaar. Bij voetbal hoort geen alcoholmisbruik. Zeker niet onder de 18 jaar. De gemeente zal de clubs op alle mogelijke manieren ondersteunen bij deze aanpak.”

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X