Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Vliegveld voor de ‘Katwijkse Kust’: Schiphol-Katwijk!

Blog

Vliegveld voor de ‘Katwijkse Kust’: Schiphol-Katwijk!

Zit je voor jezelf een beetje rond te surfen op google, kom je iets tegen waar je haren recht van overeind gaan staan: Plan voor vliegveld Schiphol-Katwijk. Het is toch ook gewoon niet te geloven in dit land, eerst keuren ze de zee-jachthaven voor Katwijk af onder het mom van ‘het behouden van het Idyllische dorp Katwijk’, en dan komen ze met een idee om vliegtuigen te laten landen voor de kust van Katwijk… Logische zet.

Op de foto zie je wat een beetje het idee is van dit mooie, goed uitgedachte plan.

En om ervoor te zorgen dat er minder geluidsoverlast komt!!!! voor omliggende gemeenten bij Schiphol zullen er op Schiphol-Katwijk dag n nacht vluchten plaatsvinden. Het platform voor Schiphol-Katwijk zal niet rechtstreeks voor de kust van katwijk komen, er zal een dijk vanaf iets ten zuiden van de Triton komen die met een bocht afloopt naar het platform in de zee. Dit om ervoor te zorgen dat de Katwijkers het platform niet rechtstreeks zullen zien om er last van te hebben, ze vergeten alleen dat de vliegtuigen allemaal met een rotgang langs de Katwijkse kust zullen vliegen.

Dit platform is zo ontworpen dat hij ook nog eens makkelijk met banen kan worden uitgebreidt omdat verder alle bebouwing onder de zee zal komen..! Met dit mooie idee zal Rotterdam-airport overbodig worden en kunnen sluiten, en ook lelystad kan worden ontlast. Ook over de verdere infrastructuur is heel goed nagedacht, aangezien Schiphol-Katwijk net ten zuiden van Katwijk ligt en daar allemaal duinen liggen, ik snap dat ze die over het hoofd hebben gezien want het zijn er natuurlijk niet zoveel!!, word het lastig om hier bus- en treindiensten aan te laten sluiten. Of je moet iedereen in- en uit laten stappen bij halte Vuurbaak. Kortom: Top idee mensen!

Dit idee is trouwens afkomstig van: Paul Grove, Gepensioneerd verkeersvlieger, bouw adviseur, lid NOVU.

Ga nu naar de Website van Schiphol-Katwijk

 

Geschreven door: arnout

Comments: 2

 • peee

  Beantwoorden 21/02/201212:35

  zozo, mooie plannen. Wellicht ook gunstig voor de economie van Katwijk wat horeca betreft, ook werkgelegenheid in Katwijk krijgt een boost.

 • Arno

  Beantwoorden 21/02/201217:37

  Wat reacties via Twitter:

  @Driftkicker
  @kattuknl het is nog gekker als je bedenkt dat er al een kant en klaar vliegveld naast katwijk ligt; Vliegkamp Valkenburg!! #Katwijk

  @sarahphymm
  @kattuknl en ik dacht dat de zeehaven al een slecht idee was. #fail

Laat een reactie achter

X