Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Kattuk.tv /VIDEO: Oud & nieuw 2019 – 2020: Houd de boel heel

Blog

VIDEO: Oud & nieuw 2019 – 2020: Houd de boel heel

Samen sterk tegen vuurwerkvandalisme

UPDATE: persbericht gemeente

Samen sterk tegen vuurwerkvandalisme

“Houd de boel heel.” Zo luidt de boodschap van de jaarlijkse campagne tegen vuurwerkvandalisme van gemeente, politie en brandweer. Door berichten in kranten en online media wordt nadruk gelegd op de zinloosheid van vuurwerkvandalisme. Ook is er elk jaar een filmpje met een knipoog. Editie 2019 is anders dan andere jaren. In sprookjesvorm wordt het unieke karakter van Katwijk getoond. Een gemeente om trots op te zijn! En die houd je heel.

Vier feest en houd het heel
De gemeente Katwijk probeert mensen bewust te maken dat de jaarwisseling een feest moet zijn en dat spullen vernielen met vuurwerk niet de bedoeling is. Elk jaar gaan helaas veel spullen stuk als gevolg van vuurwerk. Daarom voert de gemeente Katwijk al jaren een creatieve campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. En met succes! Het totale schadebedrag is de laatste jaren stukken lager dan de jaren ervoor.

Communicatie, preventie en handhaving
Naast de online campagne, worden er ook veel preventieve maatregelen genomen. Afvalbakken worden afgesloten en waar mogelijk weggehaald. Daarnaast handhaven gemeente en politie intensief. Zo houden we de jaarwisseling met elkaar zo fijn mogelijk.

Houd de boel stil
De gemeente heeft 5 plekken aangewezen waar het vuurwerkstil moet blijven, namelijk in het Ridderpark, Park Schutterswei, Dorpsweide Valkenburg, park Westerhaghe en het Heerenschoolbos. Daarnaast kunnen buurtbewoners met elkaar afspraken maken de omgeving vuurwerkstil te houden. Dit laten zij aan anderen weten door posters achter hun raam te plakken.

Meld overlast en vandalisme
Als iemand overlast veroorzaakt of iets bewust vernield, kan bij heterdaad gebeld worden met de politie via 112. Zonder spoed kan dit met 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Persbericht gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X