Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verzet tegen woonruimteverdeling neemt toe

Blog

Verzet tegen woonruimteverdeling neemt toe

Gepubliceerd op 12 oktober 2008, LEIDSCH DAGBLAD
Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout gaan vooralsnog niet akkoord met de nieuwe regels voor regionale woonruimteverdeling. Ook Zoeterwoude heeft grote aarzelingen.
De meeste weerstand komt uit Noordwijk, waar een groot deel van de gemeenteraad moeite heeft met de nieuwe spelregels. De kustgemeente wil meer mogelijkheden hebben om eigen woningzoekenden te helpen. Het dagelijks bestuur van Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van twaalf gemeenten in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek, wijst dit echter af.

Katwijk zet nog een aantal vraagtekens bij nieuwe regels voor standplaatshouders van woonwagens. De gemeenteraad bepleit mogelijkheden om lokale standplaatshouders meer mogelijkheden binnen de eigen gemeentegrenzen te geven.

Noordwijkerhout staat momenteel al bekend als dwarsligger in de regio, als het gaat om afspraken over woonruimteverdeling. Ook deze gemeente is voorstander van meer mogelijkheden voor ‘lokaal maatwerk’.

Ook Zoeterwoude heeft grote aarzelingen bij de nieuwe regeling, maar die hebben een hele andere reden. De pijn zit ‘m daar in de afgeschafte ‘passendheidscriteria’.

BRON: Leidsch Dagblad

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X