Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Vervolg van het referendum na 6 juni

Blog

Vervolg van het referendum na 6 juni

Op 6 juni, tegelijk met de Europese Parlementsverkiezingen, vindt een raadgevend referendum plaats over het ontwerp-raadsbesluit ‘Meer betaalbare woningen door uitbreiding parkeerregulering’. De gemeenteraad bespreekt de uitkomst op 13 juni. Tussen 6 en 13 juni zijn er verschillende momenten waarop er informatie over de opkomst en de uitslag van het referendum beschikbaar komt.

Op 6 juni meldt de gemeente rond 10, 14, 17 en 20.30 uur via social media de opkomstgegevens. Anders dan in andere gemeenten kent Katwijk overigens geen opkomstdrempel (een minimumaantal stemmers om de uitslag geldig te laten zijn) voor het referendum. Er is op 6 juni geen uitslagenavond in het gemeentehuis.

Voorlopige uitslag

In de nacht van 6 juni op 7 juni maakt de gemeente in een persbericht de voorlopige uitslag van het referendum bekend: het aantal stemmen voor, het aantal stemmen tegen, het aantal blanco stemmen en het aantal ongeldige stemmen. Omdat in Europa tot en met zondag wordt gestemd, komt de uitslag van de verkiezing voor het Europese Parlement pas maandag 10 juni beschikbaar. Op 7 juni voert het gemeentelijk stembureau een controle uit. De voorlopige uitslag voor de hele gemeente en ook per stembureau komt na de controle op de website te staan.

Definitieve uitslag

Dinsdag 11 juni houdt het centraal stembureau om 8.30 uur een zitting om de uitslag definitief vast te stellen. Het centraal stembureau verzendt het proces verbaal van het referendum naar de gemeenteraad en publiceert het op de website.

Raadsdebat

De gemeenteraad bespreekt de uitkomst van het referendum op donderdag 13 juni, vanaf 20.30 uur, en beslist dan over het ontwerp-raadsbesluit. Bezoekers zijn welkom. De vergadering is ook live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl en via RTV Katwijk.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X