Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 42

Blog

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 42

298 nieuwe besmettingen Week 42 in Katwijk.

In de week van 12 oktober zijn er 15216 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 15,8% positief, opnieuw een stijging vergeleken vorige week. Het is belangrijk je aan de maatregelen te houden en je sociale ontmoetingen te beperken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

De cijfers
Niet iedereen werd in de eigen regio getest. Er zijn ook testen afgenomen in teststraten van buurregio’s. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 2875 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 12 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Neem een mondkapje mee naar de teststraat
De GGD vraagt mensen die zich laten testen in een teststraat een mondkapje mee te nemen. Doet u dat niet, dan kan de GGD u de toegang tot de teststraat weigeren.

De GGD wil niet dat u corona krijgt bij een bezoek aan een teststraat. Daarom zijn naast alle maatregelen in de teststraten zoals looproutes, desinfectiemiddelen en ventilatie, ook mondkapjes noodzakelijk. Bijna 16% van de bezoekers heeft namelijk corona. Helaas neemt lang niet iedereen het gevraagde mondkapje mee. De GGD deelt nu nog mondkapjes uit, maar kan dit niet blijven doen.

Non-COVID bewijs
De GGD Hollands Midden geeft geen non-COVID bewijs en testuitslagen op papier af. De GGD voert testen uit om de verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom test de GGD alleen mensen met klachten. Mensen die zijn getest ontvangen geen bewijs op papier dat zij COVID-vrij zijn. Een negatieve testuitslag zegt alleen maar dat u op het moment van testen niet besmet was met het coronavirus. Wat u wel kan doen om de uitslag op papier te krijgen, is door een schermfoto te maken van de uitslag op www.coronatest.nl en deze te printen.

Reisorganisaties en vliegmaatschappijen zullen een schermfoto of afdruk van uw uitslag op coronatest.nl niet accepteren als non-COVID bewijs. Voor een officiële non-COVID verklaring kunt u contact opnemen met andere organisaties, zoals de vliegmaatschappij zelf. Dit kost vaak geld. De GGD denkt dat werkgevers wel akkoord gaan met een schermfoto als bewijs dat u geen corona heeft. Weet dat uw werkgever niet naar uw medische dossier en dus ook niet naar uw uitslag mag vragen. U hoeft uw uitslag dus niet met uw werkgever te delen, maar dat mag wel.

Veel vragen over quarantaine
Bij het callcenter van de GGD gaat een groot deel van de vragen over quarantaine. De meest gestelde vraag is: “mag ik eerder uit quarantaine als ik geen klachten heb?”. Het antwoord op die vraag is nee, u moet echt tien dagen in quarantaine blijven. Als u met iemand in contact bent geweest die corona heeft, kan u tot tien dagen na dat contact klachten krijgen. Het kan dus zo zijn dat u pas op dag 9 of 10 klachten krijgt. Daarnaast is het zo dat iemand twee dagen voordat hij of zij klachten krijgt al besmettelijk is. Dan vorm je dus al een risico voor je omgeving. Het is dus echt belangrijk om tien dagen thuis in quarantaine te blijven.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Op dit dashboard staat sinds deze week een link naar een tabel met het overzicht van positieve besmettingen per gemeente.

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X