Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Versoepeling maatregelen coronacrisis

Blog

Versoepeling maatregelen coronacrisis

Per 1 juni mogen restaurants, cafés, strandpaviljoens en allerlei culturele instellingen hun deuren en terras openen. Voor binnen geldt een maximum van 30 personen. Op het terras is er geen maximum vastgesteld, maar moet men, vanaf drie personen, 1,5 meter afstand bewaren tussen anderen dan het eigen gezin. Wethouder Knape: “Alle horeca en culturele instellingen hebben hard gewerkt om alle gestelde maatregelen door te voeren. Er is zoveel energie, creativiteit en oplossingsgerichtheid getoond door betrokkenen. Dat verdient een groot compliment!”

Uitbreiding terrassen
Terrassen krijgen tijdelijk waar mogelijk 25% meer ruimte. Door de afstandsregel van 1,5 meter kunnen horecaondernemers nu minder tafeltjes plaatsen dan normaal. Er is hierover intensief contact met vertegenwoordigers van de Katwijkse horeca. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden wordt. In de eerste plaats de veiligheid op straat. Uitbreiding van een terras mag geen belemmering zijn voor de doorgangsruimte voor voetgangers, fietsers, mensen in een rolstoel of scootmobiel en de nood- en hulpdiensten. Daarnaast mag de extra ruimte voor ondernemers niet leiden tot onevenredige overlast voor omwonenden en andere betrokkenen. Het indienen van een voorstel kan via ondernemersinfo@katwijk.nl.  Elke aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld. Eet- en drinkgelegenheden bij sportvoorzieningen, die door een vereniging of stichting worden beheerd (para commerciële instelling), blijven gesloten.

Fietscoaches

Veel mensen komen op de fiets naar het centrum en het strand. Het is mogelijk fietsen te plaatsen bij fietsbeugels, op fietsparkeerhavens en bij de houten afrastering langs strandafritten.  Parkeren op of voor de betonplaten is niet toegestaan. Op zonnige dagen kan het een uitdaging zijn de fiets te parkeren. Om hierbij te helpen en adviseren, zijn vanaf 1 juni fietscoaches actief. Zij zien erop toe dat de belangrijkste strandafritten vrij blijven voor de hulpdiensten, KRB en KNRM.

Winkelen
De gemeente brengt, in overleg met winkeliersvereniging Zeezijde, in het winkelgebied van Katwijk aan Zee straatmarkering aan. Op sommige plaatsen, zoals in de Princestraat, ontstaat hierdoor éénrichtingsverkeer. Op deze manier kan het winkelend publiek meer afstand houden. Ook in winkels zijn allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, waardoor afstand bewaren mogelijk is. Als de straatmarkering goed werkt in het centrum, wordt dit ook in andere winkelgebieden aangebracht.

Parkeren
Om te grote drukte in Katwijk te voorkomen, worden verschillende parkeerterreinen in ieder geval tot 30 juni gedeeltelijk afgesloten. Het gaat hier om de parkeerterreinen bij de Noordduinen, Zuidduinen, Panbos en Het Valkenburgs Meer. In de parkeergarage aan de Boulevard is op 1e en 2e Pinksterdag de helft van het aantal plaatsen beschikbaar. De openbare sanitaire voorzieningen in Panbos en de parkeergarage gaan dinsdag 2 juni weer open.

Burgemeester Visser: “Samen gaan we een nieuwe stap maken in de strijd tegen het coronavirus. Het sociale leven komt meer en meer op gang. Dit vereist van ieder van ons de juiste instelling. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Zo zorgen we dat de versoepeling een succes wordt en nieuwe stappen mogelijk zijn.”

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X