Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Verslag van de 81ste Oscar Uitreiking 2009: door Gerrit

Blog

Verslag van de 81ste Oscar Uitreiking 2009: door Gerrit

Zondagnacht was het weer zo ver, de 81ste Oscar uitreiking, dit jaar weer live uitgezonden door Film1 van 2:30 tot 6:30.Het was een lange zit, maar ik heb er toch wel van genoten. Ik had mijn wekker op 2:00 gezet en heb van te voren nog een paar uurtjes slaap kunnen pakken, en vervolgens de, in tegenstelling tot verleden jaar toen ik halverwege in slaap was gevallen, de hele show gezien.

Film1 had zelf ook een programma om het hele Oscar gebeuren gecreerd,met als host Bridgit Maasland en drie gasten,waaronder Leko Zadelhof die weer wat te zeiken had over hoe mensen er uit zagen(boeiend!). Dat moeten ze volgend jaar gewoon niet meer doen, want het ging werkelijk nergens over.

Het irritantste moment was wanneer Heath Ledger het beeldje kreeg en het deskundige team van Film1 even ging beoordelen of de blikken van  vrienden en collega’s van wijlen Heath Ledger nu echte emoties toonden of dat het een manier was om met je hoofd in beeld te komen. Nee dit soort onzin en het gezeur over jurken en juwelen,mag van mij volgend jaar geschrapt worden laten ze dat maar lekker bij RTL Boullevard doen.
 
De show werd gepresenteerd door Hugh Jackman(Wolverine) en die ontpopte zich als een ware entertainer, hij zong, danste en maakte goed geschreven grappen. Ook de aanpak was anders dan vorig jaar, zo werden alle Oscars voor Acteur/Actrice door vijf oud winnaars gepresenteerd, dit gaf het geheel een persoonlijk tintje.

En dan het decor, tja, het Kodak theater ziet er al geweldig uit en het decor van de Oscar’s voegde daar alleen maar meer aan toe. Een levensgroot gordijn gemaakt uit kristallen en een podiumvloer geinspireerd door een plein in Rome, kortom van de financiele crisis was gisteren even niets te merken.
 
En zoals elk jaar was er ook dit jaar weer een probleempje, namelijk Peter Gabriel, die was genomineerd voor zijn nummer uit Wall-E, maar meneer Gabriel was niet van plan om het nummer in een medley te doen met andere artiesten, zoals het altijd gaat, dus weigerde hij volledig en werd het nummer uiteindelijk door John Legend gedaan. Zo heeft Peter Gabriel vanuit zijn stoel toe kunnen kijken hoe zijn nummer eigenlijk een beetje verkloot werd.
 
And the Loser is…..
De grote verliezer van de avond was toch wel The Curious Case of Benjamin Button, met slechts twee Oscars van de vele nominaties, die voor Art Direction en visual effects,kwamen ze bedrogen uit.

Ook Mickey Rourke(The Wrestler),waarvan iedereen dacht, ik zelf ook, dat hij hem zou krijgen, mocht met lege handen naar huis. Zijn Oscar droom werd door Sean Penn(Milk) ruw verstoord.
 
And the Winner is….
De grote winnaar was het meesterwerk van Danny Boyle: Slumdog Millionaire. Hij was met bijna de gehele cast en crew afgereisd naar de uitreiking en hebben de avond van hun leven gehad.
Ook Kate Winslet had de avond van hhar leven toen zij de Oscar in ontvangst mocht nemen voor beste vrouwelijke hoofdrol in The Reader. Een terechte winnaar vindt ik.

Zoals gezegd kreeg Sean Penn hem voor zijn rol van Harvey Milk in Milk, Heath Ledger kreeg hem voor zijn rol als de Joker in The Dark Knight en Penelope cruz kreeg hem voor haar bijrol in Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen.

Slumdog Millionaire was dus de grote winnaar die avond en sleepte dus ook de Oscar voor beste regie en beste film in de wacht.
 
Nog even alle belangrijke winnaars op een rijtje…..
Best Picture-Slumdog Millionaire
Best Directing-Slumdog Millionaire
Best Adapted Screenplay-Slumdog Millionaire
Best Soundmixing-Slumdog Millionaire
Best Music en Best Song-Slumdog Millionaire
Best Cinematography-Slumdog Millionaire
Best Editing-Slumdog Millionaire
 
Best Art Direction-The Curious Case of Benjamin Button
Best visual effects-The Curious Case of Benjamin Button
 
Best Actress in a supporting role-Penelope Cruze voor Vicky Cristina Barcelona
Bets Actor in a supporting role-Heath Ledger voor the Dark Knight
Best Actrice in a leading role-Kate Winslet voor the Reader
Best actor in a leading role-Sean Penn voor Milk
 
Best sound Editing-The dark Knight van Christopher Nolan
Best Animated film-Wall-E

Door: Gerrit

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X