Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verslag Stichting Oekroe Kamp Oekraïne 2018

Blog

Verslag Stichting Oekroe Kamp Oekraïne 2018

Maandagmorgen 30 juli brandde er al vroeg licht in huizen in Rijnsburg, Oegstgeest, Katwijk, Rouveen, Staphorst en Sassenheim. De deelnemers aan Kamp Oekraïne 2018 van Stichting Oekroe gingen eindelijk op reis naar Oekraïne, om zo’n 180 kinderen en hun leiding, een onvergetelijke vakantie in de Karpaten te bezorgen. Kinderen uit plaatsen in midden Oekraïne, te weten: Rivne, Ostroh en Novograd-Volynsk en omgeving.

Kinderen met heel verschillende ‘thuis’ omstandigheden. De meeste kwamen uit kansarme gezinnen of uit weeshuizen. Er waren er ook, die het thuis, in materiaal opzicht dan, kennelijk wat beter hadden. Maar voor allemaal geldt, trouwens ook voor de Nederlandse en Oekraïense leiding, dat ze niet zonder de Liefde van de Here God kunnen.

Oekroe1Het hoofddoel van de kinder/tienerkampen is dan ook hen dichter bij de Here God te brengen. Na een voorspoedige reis, met een overnachting even over de Oostenrijks/Hongaarse grens, kwamen we op dinsdag 31 juli, nadat we de 3 extra-wegbrengchauffeurs op het vliegveld van Boedapest afgezet hadden, bij de Hongaars/Oekraïense grens aan. Het had wel wat voeten in de aarde om de grens met het busje met kampspullen over te komen. Het onthaal in de kampen is altijd weer een feest met nieuwe verrassingen!

Op de 3 kamplokaties die 10 en 70 km van elkaar verwijderd zijn, hebben de kids en de leiding een heerlijke tijd gehad. Na even de kat uit de boom gekeken te hebben, ontstond er al snel een vertrouwensband tussen kinderen en leiding. De dagen zijn behoorlijk gevuld. De leiding, Nederlands en Oekraïens, komt ’s morgens vroeg bij elkaar voor een korte overdenking en gebed voor de dag. Dan wordt er ontbeten. Vaak met pap en met een broodje kaas of worst. Daarna gaan de kinderen in groepjes uit een en heeft men Bijbelstudie, met heel praktische onderwerpen. Daarna knutselwerkjes, dan eten, ’s middags even rusten. Dan sport en spel en na het avondeten nog een gezamenlijke bijeenkomst met oa vrolijke en serieuze sketches. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd om te chillen en een balletje te trappen!oekroe2

In de gesprekken die je via tolken met de kinderen hebt, hoor je vaak van schrijnende thuissituaties. Alcoholisme, kinderen waarvan vader of moeder er vandoor is, mishandeling enz. De tranen springen je daarbij soms in de ogen. Want zij moeten weer terug naar huis! Er is uiteraard nazorg. De Oekraïense leiding, die allen christen zijn, houden contact met de kinderen via jeugdclubs en huisbezoeken. De laatste donderdag in de kampen is altijd heel bijzonder. Dan krijgen de kinderen allen veel kadootjes die door onze sponsors verstrekt zijn. Dit jaar heel bijzonder: Alle kinderen kregen een gevuld toilettasje. Deze waren door de kinderen van de Oranje Nassauschool in Rijnsburg verzorgd! Super !

Na een ontspannen weekend, werd maandagmorgen vroeg de terugreis aanvaard. Overnacht werd in Zuid Duitsland. En om ca 19.30 uur waren we weer thuis. Ook weer goed! Dank U Heer! Op naar Kamp Oekraïne 2019 !

Info: Stichting Oekroe, Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg, info@oekroe.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X