Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verslag en foto’s Zee-Evenement Katwijk 2018

Blog

Verslag en foto’s Zee-Evenement Katwijk 2018

Jacco Knape:

Ik hoop zeker dat dit een blijvend evenement is! Het voegt echt iets toe en is heel anders dan andere evenementen!”

Hierna het verslag en de foto’s:

Groepsfoto: Het team vrijwilligers van het Zee-evenement bij paviljoen het Strand

01-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0002

Foto opening Zee-evenement: Het Zee-evenement werd dit jaar geopend door wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk en Ellen van der Niet, coördinator van de Strandgroep van IVN Leidse Regio, door middel van het doorknippen van een slinger met op het strand gevonden speeltjes. De wethouder vertelde na afloop dat hij veel had geleerd, onder andere dat er een “Strandwacht” bestaat die wekelijks tellingen doet tussen Katwijk en Noordwijk ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. 

02-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0010

Foto wethouder bij Jutters Katwijk:   Dit jaar waren er naast paviljoen het Strand ook kramen van: Jutters Katwijk (de vrijwilligersorganisatie die wekelijks het strand schoonhoudt) en Ghost Fishing (de vrijwilligersorganisatie die duikt om wrakken te ontdoen van gevaarlijke netten). Op de foto is wethouder Jacco Knape in gesprek met 2 vrijwilligers van Jutters Katwijk.

03-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0026

 

Foto filmploeg TV West: De kraam van Naturalis, met verschillende spannende botten had weer veel bekijks. Een cameraploeg van TV West filmde dat een gevonden bot gedetermineerd werd door Naturalis-medewerkster Alice van Duijn. Deze reportage werd op zondag 29-07-2018 ‘s avonds diverse malen uitgezonden bij TV West Nieuws.

04-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0027

 

Foto schepnetjes in zee: Toen de wind aanwakkerde tot windkracht 6 werd het door stuifzand onmogelijk om nog tuintjes van strandvondsten te maken. Maar het vissen met schepnetjes in zee, onder toeziend oog van de vrijwilligers, ging gewoon door, al werden de golven steeds woester.

09-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0088

Foto wat zit er in het potje : Alle vondsten werden verzameld in een vijver op het strand en in glazen potjes, zodat iedereen kon meegenieten.

08-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0078

06-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0036

 

Foto schilderij Andreaskerk:  Het Zee-evenement werd op 2 locaties gehouden: bij paviljoen het Strand en in Natuurcentrum Katwijk. De speurtocht voor kinderen leidde over het Duinpad tussen beide locaties, en hier waren schilders van het kunstenaars collectief KUCO aanwezig. De schilderijen van Jacques van Kampen stonden prachtig met als achtergrond de duinen en de Andreaskerk. Titel van het schilderij: “Eerst zien dan geloven”. Jacques van Kampen vertelde na afloop van het evenement dat de wind hem danig parten had gespeeld. Al snel woeien de penselen en bakjes materiaal hem om de oren.

05-20180728_134227

 

Jacques van Kampen:

“Ondanks de harde wind heb ik toch deze middag niet willen missen. Ik heb leuke gesprekken gevoerd met mensen en ach… dat schilderij komt wel een keer af.

Over enkele weken zit ik en plein air te schilderen op de kunstmarkt op het Andreasplein en dan ga ik verder met waar ik gebleven ben.”

Foto kinderen bij vogelveren: Bij het Natuurcentrum stonden kramen van Stichting Duinbehoud en Vogelclub Katwijk, waar ook vragen van de speurtocht beantwoord moesten worden. Welke veer is van een Zilvermeeuw ? 

07-Zee-evenement 2018 Katwijk (Joop Vlieg - IVN Leidse Regio) 0064

Alexa Tibboel, de moeder van de kinderen bij de kraam van de Vogelclub:

“Het was een zeer geslaagde, en vooral ook leerzame dag in Katwijk. Onze dochter en zoon gingen als ware jutters over het strand,

hebben een kaart van schelpen voor oma-oma gemaakt en hoe stoer, ze mochten zelfs een haai aaien.”

Foto kinderen met schelpenschilderij: In het Natuurcentrum kregen de kinderen een mooie beloning voor het volgen van de speurtocht. Terwijl hun ouders de tentoonstelling bekeken, konden de kinderen al hun creativiteit kwijt in het maken van een echt schelpenschilderij, wat prachtige resultaten opleverde. 

10-201808728 Zee-evenement Knutselen

Barbara van der Weij, de moeder van de kinderen:
“Alle medewerkers en vrijwilligers konden zo lekker enthousiast vertellen over de dieren en schelpen. Maar de schelpenkaarten maken was vandaag onze favoriet !!”

Komt er volgend jaar weer een Zee-evenement in Katwijk ?

Ellen van der Niet, coördinator van de Strandgroep van IVN Leidse Regio:

“Mijn collega’s Maya de Veer, Sonja Meijer, Annett Müller en ik zijn dik tevreden met de 500 bezoekers en hun leuke reacties. De nieuwe informatiekramen hadden echt een toegevoegde waarde. We zijn trots op de samenwerking van vrijwilligers uit 9 verschillende organisaties, en dankbaar voor het gastvrij onthaal bij paviljoen het Strand. Voor de 36 vrijwilligers was het een genot om te zien hoe de bezoekers genoten van alles wat ze zagen en hoe enthousiast de kinderen meededen aan de speurtocht hoe trots ze waren op hun kunstwerken.

Dus wat ons betreft: tot volgend jaar !!!”

VERSLAG: Ellen van der Niet

coördinator Strandgroep IVN Leidse Regio

06-51852893

ellen.vd.niet@gmail.com en ivnstrand@outlook.com

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X