Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Vernieuwd horecaconvenant en start cameratoezicht uitgaanscentrum Katwijk

Blog

Vernieuwd horecaconvenant en start cameratoezicht uitgaanscentrum Katwijk

Katwijk veilig
Katwijk gaat verder in het (nog) veilig(er) maken van onze leefomgeving. Zo heeft de gemeente, samen met ondernemers uit het centrum van Katwijk, politie Hollands-Midden en het Openbaar Ministerie opnieuw een handtekening gezet onder het horecaconvenant. In dit convenant maken genoemde partners afspraken om met elkaar overlast verder te beperken. Naast afspraken zet Katwijk ook middelen in om overlast terug te dringen. Deze week is een start gemaakt met de voorbereidingen voor cameratoezicht in het centrum om zo nog voor de zomervakantie hiermee te kunnen starten.

Horecaconvenant succesvol
Voor het afsluiten van het horecaconvenant in 2003 werd er veel overlast ervaren in het centrum van Katwijk aan Zee, in de nacht van zaterdag op zondag. Eén van de zaken die in het convenant is afgesproken is een geleidelijke sluitingstijd voor horeca-inrichtingen. Na vaststelling van de afspraken in het convenant van 2003 is de overlast aanzienlijk minder geworden. Alle partners kijken terug op een goede samenwerking. Ondanks enkele hobbels stond het gezamenlijke doel altijd voorop, namelijk het realiseren van een veilig en leefbaar centrum. Sinds 2003 is er een wisseling gekomen in de partijen die betrokken zijn bij het convenant. Enkele ondernemingen zijn vertrokken uit het centrum en er zijn nieuwe ondernemingen bij gekomen. Om die reden is het horecaconvenant opnieuw ondertekend.

Cameratoezicht
Eind 2011 is door het gemeentebestuur besloten tot de invoering van cameratoezicht in het centrum van de gemeente ter vergroting van de veiligheid en de verbetering van de mogelijkheden voor de handhaving van de openbare orde. Afgelopen week is gestart met aanpassingen aan de verlichting in het centrum. Als aan de noodzakelijke kwaliteitseisen wordt voldaan, worden de camera’s in de komende maand geïnstalleerd.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comment: 1

  • Detomaniac

    Beantwoorden 29/05/201213:03

    Big Brother is watching you. Ik voel me meteen een stuk veiliger…

Laat een reactie achter

X