Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Verlenging ‘harde’ Lockdown

Blog

Verlenging ‘harde’ Lockdown

De ‘harde’ Lockdown die 15 december door Mark Rutte werd aangekondigd wordt nogmaals verlengd.  

Het aantal besmettingen per dag neemt af, zelfs in de ziekenhuizen wordt het langzaam maar zeker iets minder druk. Maar dit betekend niet dat er niet minder moet worden opgelet, want nieuwe varianten van het coronavirus verspreiden zich razendsnel. Het kabinet heeft omwille van de reguliere zorg en het tegengaan van nieuwe besmettingen besloten om de huidige lockdown voort te zetten tot 2 maart.

Versoepeling
Basisscholen en kinderopvang mogen vanaf 8 februari wel weer open en er mogen bestellingen worden opgehaald bij winkels. Om deze versoepelingen in goede banen te laten lijden en ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk besmettingen plaatsvinden, moet het aantal contacten zo veel mogelijk beperkt worden. De ministeries van OCW en SZW komen zo snel mogelijk met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico’s verder te beperken. Voor het afhalen en bestellen bij niet-essentiële winkels zijn deze regels opgesteld.

Middelbare scholen en buitenschoolse opvang (bso) blijven tot in ieder geval 1 maart dicht. Wel mogen er examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie ontvangen worden. Als ook de middelbare scholen weer open kunnen, kunnen zij de nieuwe richtlijnen van het RIVM volgen.

Op 23 februari kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen.

Voor meer informatie check Rijksoverheid.

 

Geschreven door:Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X