Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verklaring Katwijk n.a.v. terroristische aanslag Parijs

Blog

Samen sterk voor een verdraagzame samenleving

Verklaring Katwijk n.a.v. terroristische aanslag Parijs

Namens het college en de gemeenteraad van Katwijk en vertegenwoordigers van de Vereniging dar Salam Katwijk, de Somalische Vereniging Katwijk en de Turks Islamitische Vereniging Katwijk spreken wij onze afschuw uit over de terroristische aanslag in Parijs van woensdagmiddag jongstleden. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van deze vreselijke daad. De aanslag is een regelrechte aanval op een belangrijke kernwaarde van onze samenleving: de vrijheid van meningsuiting. 

Wij staan voor de vrijheid in onze samenleving. Of dit nu om de vrijheid van godsdienst gaat of om de vrijheid van meningsuiting. Daarin past geen geweld tegen mensen die een andere overtuiging aanhangen. Wij verwerpen elke vorm van aantasting van de vrijheid voor andersdenkenden. Voor geweld, extremisme en haat moet geen plek zijn. Wij geloven in een samenleving waarin mensen in verbondenheid en vrede met elkaar samenleven. En dat geldt zeker hier in Katwijk.

Namens college en gemeenteraad Katwijk,
Burgemeester Jos Wienen

Namens Vereniging dar Salam,
Dhr. Mohammed Attaf

Namens de Somalische Vereniging Katwijk,
Mw. Fadumo Warsame

Namens de Turks Islamitische Vereniging Katwijk,
Dhr. Gűler

Samen sterk voor een verdraagzame samenleving

Persbericht Gemeente Katwijk 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X