Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Gemeenteraadsverkiezingen 2022 /Verkiezingsprogramma PvdA Katwijk pakt wooncrisis aan

Blog

Verkiezingsprogramma PvdA Katwijk pakt wooncrisis aan

De woningnood oplossen, met een betaalbaar huis voor iedereen in een groene wijk. Dat is de het hoofddoel van de PvdA Katwijk. In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 lanceert de partij hun plannen om de gemeente Katwijk de komende jaren sterker, socialer en groener te maken.

Lijsttrekker Matthijs van Tuijl geeft aan dat het de komende jaren echt een stuk socialer moet: ‘De huisprijzen blijven maar stijgen en ondertussen zijn er steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Het is te idioot voor woorden dat iemand die gewoon werkt geen huis meer kan betalen. Als Partij van de Arbeid willen we dat iedereen mee kan doen in Katwijk. We moeten ons hier allemaal thuis kunnen voelen.’

Volgens de PvdA is het allerbelangrijkste het aanpakken van de wooncrisis. Er zijn namelijk nog veel mensen die geen betaalbaar huis kunnen vinden. De partij wil de komende jaren zorgen voor meer betaalbare huizen. Beleggers en huisjesmelkers worden aangepakt met een zelfbewoningsplicht en een opkoopbescherming. Van alle nieuwbouwwoningen wil de partij dat tachtig procent sociale of betaalbare huur- en koopwoningen worden.

‘Als Partij van de Arbeid willen we dat iedereen mee kan doen in Katwijk. We moeten ons hier allemaal thuis kunnen voelen.’

Een greep uit de andere plannen van de Partij van de Arbeid Katwijk:

  • Groene wijken met meer bomen, met plannen om van Katwijk een duurzame, groene gemeente te maken. De rekening voor de energietransitie mag niet worden neergelegd bij inwoners die het niet kunnen betalen.
  • Het helpen van mensen die nu nog aan de kant staan. De PvdA wil investeren in een menselijke maat in de bijstand en in het aanpakken van armoede en schulden.
  • De partij wil zorgen voor fijne en veilige wijken met voldoende ontmoetingsplekken, winkels en voorzieningen voor sport en cultuur. Dat betekent dat zowel in Katwijk, Rijnsburg als Valkenburg goede voorzieningen zijn. Mensen die dat nodig hebben worden in hun eigen buurt geholpen. De partij pleit voor het beter kijken naar de behoeften van bijvoorbeeld ouderen, waar zorg en wonen dicht bij elkaar is.
  • De PvdA blijft zich inzetten voor meer vrijheid aan ondernemers (bijvoorbeeld voor de zondagsopenstelling) en het organiseren van evenementen in de gemeente.

In december stemden de leden van de PvdA Katwijk al voor de plannen.

Het hele programma is sinds deze week te lezen op hun website: www.pvdakatwijk.nl

Geschreven door:   Politieke redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X