Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verkiezingen voor provinciale staten en waterschappen op 20 maart

Blog

Verkiezingen voor provinciale staten en waterschappen op 20 maart

Laat je stem niet verloren gaan!

Op woensdag 20 maart 2019 zijn er landelijke verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen. Voor inwoners uit de gemeente Katwijk is er een verkiezing van de leden van provinciale staten Zuid-Holland en een verkiezing van de leden van het bestuur van het waterschap Rijnland. Om te zorgen dat inwoners die dag kunnen stemmen in de 32 stembureaus is de gemeente bezig met de voorbereidingen. 

Stempas(sen)
Op 2 maart worden de stempas(sen) per post bezorgd. Als u geen stempas(sen) ontvangt kunt u een nieuwe aanvragen. Dit kan tot 19 maart 2019 12.00 uur in het gemeentehuis. Neem een identiteitsbewijs mee. Als u een vervangende stempas schriftelijk wilt aanvragen dan kan dat tot 15 maart 2019.

De kandidatenlijsten worden op 7 maart huis aan huis bezorgd. Adressen met een nee/nee sticker ontvangen geen kandidatenlijst. De kandidatenlijsten zijn verkrijgbaar bij de receptie in het gemeentehuis.

Iemand anders laten stemmen
Bent u 20 maart op vakantie of voor werk in het buitenland? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Een onderhandse volmacht regelt u zelf via de achterkant van uw stempas. Dat kan tot op de dag van de verkiezing. De persoon die voor u gaat stemmen kan uw stem alleen tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen.

Schriftelijke volmacht
In sommige gevallen is het nodig om een schriftelijke volmacht aan te vragen:
•als u iemand wilt machtigen die buiten Katwijk woont
•als u geen identiteitsbewijs heeft
•als u uw machtiging wilt regelen voordat u uw stempas heeft (bijvoorbeeld als u op vakantie gaat of voor langere tijd voor werk in het buitenland bent)

Een schriftelijke volmacht aanvragen kan tot uiterlijk 15 maart 2019.

Als u permanent in het buitenland woont, mag u niet stemmen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen. Voor deze verkiezingen moet u ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente.

Op www.katwijk.nl/verkiezingen alle informatie over het stemmen op een rij.

Provinciale staten en waterschappen
Meer weten over het waarom van de verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen?
Neem dan een kijkje op www.kiesraad.nl/verkiezingen.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X