Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Verkiezing Europees Parlement: Laat je stem niet verloren gaan

Blog

Verkiezing Europees Parlement: Laat je stem niet verloren gaan

Info, stempas, stemwijzers en meer…

Op donderdag 23 mei 2019 is de landelijke verkiezing voor de leden van het Europees Parlement. Om te zorgen dat inwoners die dag kunnen stemmen in de 32 stembureaus is de gemeente bezig met de voorbereidingen. 

Stempas(sen)
Op zaterdag 4 mei worden de stempas(sen) per post bezorgd. Als u geen stempas(sen) ontvangt kunt u een nieuwe aanvragen. Dit kan tot 22 mei 2019 12.00 uur in het gemeentehuis. Neem een identiteitsbewijs mee. Als u een vervangende stempas schriftelijk wilt aanvragen dan kan dat tot 20 mei 2019.

De kandidatenlijsten worden rond 9 mei huis aan huis bezorgd. De kandidatenlijsten zijn verkrijgbaar bij de receptie op het gemeentehuis.

Iemand anders laten stemmen
Bent u 23 mei op vakantie of voor werk in het buitenland? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Een onderhandse volmacht regelt u zelf via de achterkant van uw stempas. Dat kan tot op de dag van de verkiezing.

Schriftelijke volmacht
In sommige gevallen is het nodig om een schriftelijke volmacht aan te vragen:
• als u iemand wilt machtigen die buiten Katwijk woont
• als u geen identiteitsbewijs heeft

Een schriftelijke volmacht aanvragen kan tot uiterlijk 20 mei 2019.

Stemwijzer
ProDemos heeft een stemwijzer ontwikkeld, zie www.stemwijzer.nl. De stemwijzer legt ongeveer 30 stellingen voor en vergelijkt uw standpunten met de standpunten van de politieke partijen. ProDemos is een onafhankelijke, onpartijdige stichting met als doel het informeren van mensen over en het betrekken van mensen bij de democratische rechtsstaat.

Meer informatie
Op www.katwijk.nl/verkiezing vindt u praktische informatie over het stemmen in de gemeente Katwijk. Kijk op www.kiesraad.nl/verkiezingen als u meer wilt weten over de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X