Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Veiligheidsmaatregelen derby VV Katwijk – Quick Boys

Blog

Veiligheidsmaatregelen derby VV Katwijk – Quick Boys

Op zaterdag 21 september aanstaande vindt voor het eerst in vier jaar de derby Katwijk – Quick Boys plaats. Een wedstrijd van formaat, waar velen naar uitkijken. De beide clubs, de gemeente en de politie willen hier een mooie dag van maken, maar zijn, gezien de ervaringen uit het verleden, genoodzaakt veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo vindt de derby eerder plaats dan gebruikelijk, namelijk om 12.30 uur. Daarnaast wordt, net als bij andere risicowedstrijden, bij beide clubs pas na de wedstrijd alcohol geschonken. En kunnen de uit-supporters alleen met een zogenaamde bus-combi het sportpark De Krom betreden. Met hulp van deze maatregelen hopen alle partijen op een goed verloop van de wedstrijd. 

Bus-combi
Met de terugkeer van Quick Boys in de Tweede Divisie spelen drie van de vijf voetbalclubs binnen de gemeente op het hoogste amateurniveau. Een prachtige positie, maar helaas gingen in het verleden de derby’s tussen Katwijk en Quick Boys steeds gepaard met vernielingen en geweld door groepen supporters. Bij de laatst gespeelde derby Quick Boys- Katwijk in 2015 is om die reden de bus-combi geïntroduceerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er toen geen ongeregeldheden hebben plaatsgevonden. De bus-combi houdt in dat de uit-supporters alleen toegang krijgen tot het sportpark van de andere partij als zij met georganiseerd vervoer komen. Burgemeester Visser: “Ik begrijp heel goed dat de supporters liever zelf bepalen hoe zij naar de wedstrijd gaan, maar helaas is in het verleden gebleken dat dit door een kleine groep wordt misbruikt om een spoor van geweld en vandalisme aan te richten. In overleg met de clubs en op advies van de politie heb ik daarom besloten de maatregelen van de laatst gespeelde derby opnieuw te hanteren. Ik hoop op een prachtige wedstrijd in een sportieve en plezierige sfeer, evenals een goede bekerwedstrijd in de week erna. Als blijkt dat deze twee wedstrijden goed gaan, kunnen we wellicht in de toekomst de maatregelen wat aanpassen.”

“Samen sterk, Katwijk veilig.”
Een aantal jaar geleden hebben de verschillende clubs, samen met politie en gemeente, een convenant opgesteld waarin zij ambities en afspraken hebben vastgelegd hoe zij de veiligheid rondom voetbalwedstrijden kunnen waarborgen. Denk aan het alcoholgebruik, de kaartverkoop en de toegangscontrole. Naast deze praktische zaken zijn met dit convenant ook afspraken gemaakt over het tegengaan van geweld en vandalisme. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd moet voor supporters, vrijwilligers en voetballers veilig zijn. Wie zich misdraagt tijdens of rond een wedstrijd, wordt direct aangepakt en kan een sportparkverbod van de club en/of een gebiedsverbod van de gemeente krijgen. Dit geldt zeker ook voor deze wedstrijd. Uiteindelijk hopen alle partijen op een veilige en plezierige voetbalmiddag voor jong en oud.

persbericht Gemeente Katwijk

INSTANT UPDATE: De Quick Boys Firm lijkt zich er niet helemaal helemaal niet aan te gaan houden. Zie onderstaande tweet:

QB

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X