Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Veilig Verkeer Nederland: Drie keer is fietsrecht in de Brouwerstraat!

Blog

Veilig Verkeer Nederland: Drie keer is fietsrecht in de Brouwerstraat!

‘Het verandert toch niks door wat jullie doen!’ ‘Ik fiets met mijn kids wel over de stoep’ ‘Hebben jullie niks anders te doen dan?’ Zomaar een greep uit vele reacties die medewerkers van V.V.N. afd. Katwijk live naar het hoofd geslingerd kregen of konden lezen in de social media n.a.v. de twee fietsacties. Een enkele Rijnsburger fietste toen mee en daarom is vrijdag 17 juni om 16.30 uur het motto ‘drie keer is fietsrecht in de Brouwerstraat’. De doelgroep die we verwachten zijn de jongeren en de gezinnen, vaders en moeders al dan niet met kinderen. Het kost een klein half uurtje van uw tijd om mee te werken aan het veranderen van het verkeersgedrag in de Brouwerstaat.

Hannie Mulder, voorzitster van de V,V.N. afd. Katwijk: ,,Natuurlijk weten we als geen ander dat het de weg van de lange adem is. Maar afgelopen vrijdag reed er achter ons een opeens druk toeterende chauffeur van een bekend containerbedrijf. Triest als hij zelf die route kiest om dan zo naar ons als gelijkwaardige verkeersdeelnemers te reageren. Er fietst nog maar een enkeling mee, maar daarmee is deze actie niet mislukt. Deze gehele verkeersveiligheidsactie is pas echt mislukt als we met elkaar weigeren na te denken over ons eigen verkeersgedrag.”

Zebrapaden schijnveiligheid?
Los van het feit dat een likkie verf voor deze oversteekplaatsen in de Brouwerstraat zeker geen overbodige luxe zou zijn, hoort V.V.N. ook diverse verhalen over hoe sommige automobilisten denken door harder te rijden de voetganger op de stoep bij de zebra te houden. Mulder: ,,De eerste vrijdag zagen we het zo voor ons met eigen ogen gebeuren waar een automobilist pas halverwege het zebrapad stopte voor een overstekende vader met twee jonge kinderen die bij opa en oma in de Brouwerstraat op bezoek gingen.” In deze verkeersactie wordt ook gemeld dat voetgangers als ze willen oversteken dat dan ook duidelijk moeten tonen.

Nog twee keer twee aan twee!
Vrijdag 17 juni om 16.30 uur zijn gezinnen en jongeren de doelgroepen en vrijdag 24 juni om dezelfde tijd nodigt V.V.N. iedereen, dus ook raads- en Collegeleden uit om mee te fietsen. ,,We verzamelen bij het kruispunt Brouwerstraat-Oegstgeesterweg waar we een korte toelichting geven. We fietsen twee aan twee richting Korte Voorhouterweg en dan weer terug naar het vertrekpunt. Daar horen we graag de ervaringen van de deelnemers. Wat het startpunt betreft, we zijn herkenbaar aan onze blauwwitte jassen van V.V.N.”, aldus de Rijnsburgse voorzitster van de afd. Katwijk. 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X