Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Veel spanning en spektakel op Kamakura Kickboksgala

Blog

Veel spanning en spektakel op Kamakura Kickboksgala

Foto: J.L. van den Oever

Foto: J.L. van den Oever

“Mooi gala met veel spektakel” 

Zo’n 200 bezoekers werden afgelopen zaterdagavond getrakteerd op een spectaculaire en spannende sportavond in Zalencentrum TriPodia in Katwijk aan Zee. Het was namelijk weer tijd voor het Kamakura Kickboksgala. In totaal stonden 17 partijen op het programma in de Nieuwelingen- en C-klasse. Én er werd op een behoorlijk hoog niveau gevochten. Kickboksvereniging Kamakura Katwijk deed uiteindelijk mee met vier boksers waarvan helaas maar één de overwinning wist binnen te halen. “Het was een mooi gala met veel spektakel. De mensen hebben kunnen genieten van een aantal leuke partijen.”, aldus organisator en trainer Wim van Rijn.

Zaterdag 14 december werd in zalencentrum TriPodia werd weer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Op het programma stonden 17 kickbokspartijen onder auspiciën van het kickboksbond WFCA. Veel sportscholen kwamen dit keer vanuit de regio. Zelf had Kamakura Katwijk vijf kickboksers opgegeven, maar aan slechts vier van hen kon een tegenstander gematched worden.

Als eerste kickbokser van Kamakura Katwijk was het de beurt aan Marjolein Hoek die uitkwam in de jeugdklasse boven de 15 jaar. Op dit niveau wordt verplicht gevochten met gezichtsbescherming. Marjolein trof een sterke tegenstander die het haar direct moeilijk maakte. Door een goedgeplaatste stoot door haar tegenstander kreeg Marjolein 8-tellen opgelegd. De 15-jarige Katwijkse probeerde zich te herstellen, maar kon helaas niet opboksen tegen de overmacht. Na een tweede stoot werd daarom ook door haar trainers besloten om de partij op te geven.

De tweede Katwijker die zijn opwachting maakte op het gala was Arnoud van der Ark. Hij kwam uit in de Nieuwelingenklasse. Ook hem was geen lange partij gegund. Arnoud begon de partij goed met snelle combinaties en counters. Totdat beide kickboksers besloten elkaar tegelijkertijd een hoge trap te geven. Hierdoor raakte de Katwijker enigszins uit evenwicht en raakte ongelukkig het canvas. Hetgeen resulteerde in 10-tellen waarna de winst aan zijn tegenstander werd gegeven.

 

Na de pauze was het de beurt aan Niklas Herbert die ook in de Nieuwelingenklasse uitkwam. Hij was gematched tegen een langere en iets zwaardere tegenstander. Niklas had eerdere wedstrijden met een KO weten te beslechten en het had maar een haartje gescheeld of dat was dit keer ook het geval geweest. De Katwijker probeerde zich in zijn tegenstander te vechten met goede combinaties, maar trof een handige kickbokser die het hem erg moeilijk wist te maken. Door Niklas op afstand te houden en op te juiste momenten te clinchen kwam de Katwijker er nauwelijks aan toe om zijn ding te doen. En ondanks dat Niklas nog wel een paar goede stoten wist te plaatsen had zijn tegenstander uiteindelijk net iets meer punten binnen weten te halen.

Als laatste Kamakuradeelnemer was het de beurt aan Terry Williams. Ook hij deed na twee jaar afwezigheid weer mee in de C-klasse. Terry trof een sterke tegenstander en er werd gedurende drie ronden gretig over en weer gevochten. In de eerste twee ronden wist de Katwijker te overtuigen met goede combinaties en series, maar moest in de derde ronde nog even weerstand bieden tegen een eindspurt van zijn tegenstander. Gelukkig wist hij dit beheerst en met goed overzicht te doen en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Helaas kon voor Shelly van Delft geen tegenstander gematched worden anders had Kamakura Katwijk nog een vijfde partij gehad. Trainer Wim van Rijn: “Shelly had er hard voor getraind, maar helaas kwam de sportschool van haar tegenstander niet opdagen en kon de partij niet doorgaan. Dit gebeurt helaas vaker en ook de bond wil hier in de toekomst wat aan gaan doen”.

Het Kamakura Kickboksgala was dit keer weer een groot succes. Van Rijn: “Ik ben zeer tevreden over de avond. Er waren 200 bezoekers en er hing weer een gemoedelijke sfeer. De mensen zijn getrakteerd op 17 leuke partijen. Helaas kon een geplande B-partij niet doorgaan doordat een sportschool niet op kwam dagen, maar dat hoort er helaas nou eenmaal bij. Ik wil bij deze iedereen bedanken die deze avond tot een succes heeft gemaakt Tevens wil ik bij deze nog een oproep doen voor nieuwe sponsors, want door de nieuwe regels zijn we genoodzaakt om meer uitgaven te doen om onze gala te kunnen organiseren en om onze sporters op andere gala’s te laten deelnemen. Uw steun is daarbij dan ook zeer welkom”.

Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X