Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Veel sfeer en sportiviteit op jeugd- en kickboksgala Katwijk

Blog

Veel sfeer en sportiviteit op jeugd- en kickboksgala Katwijk

Kickboksscholen uit heel Nederland kwamen afgelopen zaterdag weer naar Katwijk voor het Kamakura Jeugd- en Kickboksgala in TriPodia. De sfeer was weer goed en er stonden ’s middags 27 jeugdpartijen en ’s avonds 22 seniorenpartijen op het programma. Kamakura Katwijk deed zelf mee met vier jeugdleden en vier senioren. En er was hoog bezoek voor de Katwijkers.

Kickboksscholen uit heel Nederland waren zaterdag 30 december weer afgereisd naar Katwijk met hun sporters voor het Kamakura Kickboksgala dat al sinds 1998 georganiseerd wordt. Een gala dat bekend staat om zijn gemoedelijke sfeer en waar amateurkickboksers op sportieve wijze hun sport kunnen bedrijven. De wedstrijden worden gehouden onder toezicht en auspiciën van de landelijke kickboksbond WFCA, die ook iedere keer zijn complimenten uitspreekt over de organisatie en het verloop van de avond.

Voor de tweede keer organiseerde Kamakura Katwijk ’s middags ook een gala voor de jeugd van 10 tot 15 jaar. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strengere regels ter bescherming van de jonge kickboksers. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd gestoten en getrapt worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut.

Het jeugdgala werd voorafgegaan door twee full contact karatepartijen en daarna was het tijd voor de kleintjes. In totaal stonden er 27 jeugdpartijen op het programma en betraden vier kickboksers van Kamakura de ring. Er stond nog een vijfde partij op het programma voor de 11-jarige Nico van der Plas, maar deze werd afgelast doordat hij op het laatste moment werd gematcht aan een te ervaren tegenstander.

Als eerste was het de beurt aan Peter van der Plas. De 12-jarige Katwijker vocht een goede wedstrijd. Hij en zijn tegenstander waren aan elkaar gewaagd en het gevecht ging over en weer met goede combinaties van trappen en stoten. Over drie rondes wist Peter net iets meer punten te scoren en werd terecht als winnaar betiteld.

Als tweede betrad Vincent van Rijn de ring. De 13-jarige Katwijker kon in de eerste twee rondes geen antwoord vinden op de aanvallen van zijn verbeten tegenstander. Pas in de derde ronde wist hij zich te hervinden en overlaadde zijn tegenstander met talloze combinaties van trappen en stoten. Het mocht echter niet baten en de winst ging naar de tegenstander.

Amed Mohamadi ging als derde de ring in voor Kamakura. De 15-jarige Katwijker overklaste zijn tegenstander over 3 rondes. Zijn tegenstander wilde wat meer op afstand vechten, maar Amed kreeg de opdracht mee om dicht op zijn tegenstander te vechten. Dit deed hij vol verve en werd terecht tot winnaar uitgeroepen.

Het vierde jeugdlid van Kamakura was Sidney Haasnoot. De 11-jarige Katwijker knokte voor wat hij waard was. Zijn tegenstander moest de wedstrijd achteruit vechten, maar wist steeds op de counter zijn punten te scoren. De winst ging weliswaar naar de tegenstander, maar de wedstrijd werd zeker niet door Sidney cadeau gegeven.

Het avondprogramma begon om half acht en werd voorafgegaan door hoog bezoek. Oprichter Kansho Gerard Gordeau van Kamakura Den Haag was aanwezig met in het bijzijn K1-vechter Peter Aarts om Kickboksvereniging Kamakura Katwijk een oorkonde te overhandigen met een erkend lidmaatschap van het International Budokai. Kamakura Katwijk nam de oorkonde met trots in ontvangst. Daarna was het tijd voor het seniorengala.

Als eerste maakte Karim Elbahtiti zijn opwachting. De 16-jarige Katwijker vocht tegen een 18-jarige tegenstander, maar dat maakte voor hem niet uit. Karim vocht snel en wist zijn tegenstander met een goedgeplaatste trap naar het hoofd te raken. Ook in de tweede ronde was dit het geval waarop zijn tegenstander acht tellen kreeg. In de derde kreeg Karim de opdracht mee om de rust te behouden en werd uiteindelijk beloond met de winst.

Teerayuth Vabanplub was de tweede die voor Kamakura de ring betrad. Hij vocht twee sterke rondes met goede combinaties van stoten en lowkicks, maar trof een geslepen tegenstander die ook zijn puntjes wist te scoren. In de derde ronde vocht Teerayuth iets te afwachtend waardoor zijn tegenstander iets terug kon komen. De wedstrijd eindigde in een onbeslist.

Daarna was het de beurt aan Niklas Herbers. Hij trof een gelijkwaardige tegenstander en het ging gelijk op over drie rondes. Niklas wist zijn tegenstander een aantal keer goed te raken met een rechterstoot, maar werd steeds uit zijn ritme gehaald door een clinchende tegenstander. De wedstrijd eindigde ook in een onbeslist.

Als laatste betrad John Rapmund voor Kamakura Katwijk de ring. De 19-jarige Katwijker vocht een fenomenale wedstrijd. Over drie rondes overklaste hij zijn tegenstander met goedgeplaatste combinaties van trappen, stoten en lowkicks op het lichaam. John werd dan ook terecht als winnaar betiteld met complimenten van publiek en officials.

Geslaagde avond
Het Kamakura Kickboks- en Jeugdgala waren wederom een groot succes. Het niveau was hoog en het publiek was enthousiast. Trainer Wim van Rijn: “Ik wil dan ook bij deze onze leden en vrijwilligers bedanken voor hun inzet bij de organisatie van deze avond. Zonder hun zouden we dit allemaal niet kunnen doen”. Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl. Ook kunt hier zien waar u de foto’s en video’s van het gala kunt bekijken.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X