Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Veel jong talent bij de derde Street4You! straatspeeldag op het Boekhorstplein

Blog

Veel jong talent bij de derde Street4You! straatspeeldag op het Boekhorstplein

Welzijnskwartier organiseert elk jaar aan het begin van de zomer straatspeeldagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 18 juni was het alweer tijd voor de derde Street4You! straatspeeldag, deze keer op het Boekhorstplein in Katwijk Noord.

Ondanks het slechte weer aan het begin van de middag, met wat motregen en een aardige bries, was de opkomst goed. Ruim 200 kinderen van zes tot veertien jaar deden vol overgave mee aan het uitgebreide programma van sportieve en culturele activiteiten. Vooral het panna voetbal in de grote opblaasbare Pannakooi van Come4Sports was, hoe kan het ook anders tijdens een WK-voetbal, erg in trek. De hele middag deden jonge voetballers fanatiek met de wedstrijden mee. Met de meest fantastische tricks werden tegenstanders gepoort en doelpunten gescoord. Wat een talent liep hier rond, het zal niemand verbazen als de volgende Messi uit de Boekhorst komt.

Naast voetbal was er veel meer te doen. De meiden waren druk in de weer met nail art en henna, jonge kinderen werden geschminkt door de vrijwilligers van De Schelp en de oudere kinderen toonden hun creativiteit tijdens een graffitiworkshop door lokale graffitikunstenaar Hugo van der Plas.

Aan gezond en lekker eten en drinken was natuurlijk ook gedacht. Rijen dik stonden kinderen te wachten bij de smoothiebar om hun eigen smoothie met vers fruit of een gezonde kipwrap met verse salade te maken, om zich daarna met hernieuwde energie weer op de activiteiten te storten.

Later op de middag brak de zon door en kwamen veel buurtbewoners ook nog even kijken wat er allemaal te doen was. Onder het genot van een bakje koffie of thee werd gezellig bijgepraat met de wijk- en buurtwerkers en kwam men tot de conclusie dat er best vaker wat georganiseerd mag worden in deze wijk. De kinderen, vrijwilligers, buurtbewoners, medewerkers van Welzijnskwartier en alle andere betrokkenen kijken terug op een zeer geslaagde straatspeeldag op het Boekhorstplein die zeker een vervolg gaat krijgen. De volgende Street4You! vindt plaats op woensdagmiddag 9 juli, deze keer in de dorpskern Katwijk aan Zee op en bij het Andreasplein.

Over Street4You!
Het stimuleren van gezonde voeding, voldoende beweging, culturele vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk onder kinderen en jongeren alsmede het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken zijn zaken waar Welzijnskwartier zich al jaren voor inzet. Daarom hebben de jongerenwerkers, wijk- en buurtwerkers en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier de handen ineen geslagen om samen met tientallen vrijwilligers van De Schelp en een aantal  buurtbewoners een mooi programma van culturele- en sportieve activiteiten neer te zetten op het Boekhorstplein in Katwijk Noord.

Meer informatie over Street4You!, het jongerenwerk, het wijk- en buurtwerk en de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Welzijnskwartier is te vinden op www.welzijnskwartier.nl

Voor de foto’s klik HIER

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X