Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Vaststelling Katwijkse onderwijsagenda 2021 – 2024

Blog

Vaststelling Katwijkse onderwijsagenda 2021 – 2024

De jeugd heeft de toekomst

Het afgelopen jaar hebben scholen, ouders, verenigingen, organisaties én natuurlijk kinderen en jongeren in Katwijk nagedacht over het onderwijs in Katwijk. Met als resultaat een onderwijsagenda voor de jaren 2021 tot en met 2024. Een document om samen aan de slag te gaan en ambities waar te maken. Wethouder Knape en wethouder van Starkenburg: “Als voormalig directeur van een basisschool zijn wij ontzettend trots op het onderwijs in Katwijk. De betrokkenheid en inzet van iedereen binnen het Katwijkse onderwijs is groot. Wij helpen graag mee om samen het onderwijs nog beter te maken.”

Gelijke kansen voor iedereen
Alle kinderen en jongeren moeten later met plezier en naar vermogen kunnen deelnemen en bijdragen aan de maatschappij. Om dit te kunnen bereiken is, aansluitend op de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Katwijk, een onderwijsagenda gemaakt. Zodra corona het toelaat, vindt een ondertekening plaats tussen alle betrokkenen om aan te geven dat zij deze onderwijsagenda gezamenlijk uit gaan voeren.

Met en voor elkaar
Om tot deze agenda te komen zijn uiteenlopende onderwijsvraagstukken besproken met enthousiaste betrokkenen. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat het onderwijs aansluit op de arbeidsmarkt? Hoe krijgen we gelijke onderwijskansen voor ieder kind? En kunnen we ook leren op andere manieren dan in de schoolbanken? De antwoorden op deze vragen komen aan de orde in het document.

Kinderen zijn de toekomst
Het doel van deze onderwijsagenda is passend en eigentijds onderwijs aan te bieden voor elk kind in Katwijk. Wethouder Knape en van Starkenburg: “Kinderen en jongeren verdienen optimale kansen. Zij moeten kunnen ontwikkelen, ontdekken en leren. Op de bekende manieren, maar ook via nieuwe methoden. Juist door samen te werken, kunnen we het verschil maken. Met deze onderwijsagenda gaan we samen op weg om een veilige en gezonde leerweg voor onze kinderen en jongeren te creëren.”

Meer weten?
www.detoekomstvankatwijk.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X