Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Vaste corona vaccinatielocaties minder dagen open, meer tijdelijke pop-up

Blog

Vaste corona vaccinatielocaties minder dagen open, meer tijdelijke pop-up

De vaste corona priklocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn vanaf 22 november geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Tegelijkertijd opent GGD Hollands Midden in de komende weken steeds meer tijdelijke pop-up vaccinatielocaties in diverse gemeenten in de regio Hollands Midden. Makkelijk en dichtbij.

Tijdelijke pop-up vaccinatielocaties

Pop-up locaties die nu bekend zijn:

· Katwijk in ’t Kwadrant op vrijdag 25 november, 2, 9 en 16 december van 8.00 tot 13.00 uur.

· Lekkerkerk in zalencentrum Amicitia op woensdag 30 november, 7, 14 en 21 december van 10.00 tot 15.00 uur.

· Lisse in het Gemeentehuis op zaterdag 26 november, 3, 10 en 17 december van 13.00 tot 17.00 uur.

· Nieuwerkerk aan den IJssel in muziekschool MOZ-art op zaterdag 19 en 26 november en 17 december van 11.00 tot 16.00 uur.

· Noordwijk in de bibliotheek op vrijdag 18 en 25 november en 2 en 9 december van 12.00 tot 16.00 uur.

· Voorschoten in het Gemeentehuis op vrijdag 25 november en 2 en 9 december van 14.00 tot 18.00 uur.

Er komen wekelijks nieuwe pop-up vaccinatielocaties bij. Kijk voor het meest actuele overzicht, de adressen en openingstijden op ggdhm.nl/coronavaccinatie/pop-ups.

Vaste priklocaties

De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn tot en met zondag 20 november dagelijks geopend. Maandag 21 november zijn alle vaste priklocaties gesloten. Vanaf 22

november zijn deze locaties geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur en op zondag en maandag gesloten.

Zonder afspraak

Zowel op de tijdelijke pop-ups als vaste vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden kun je zonder afspraak binnenlopen voor een herhaalprik. Je kunt een herhaalprik krijgen als je 12 jaar of ouder bent en de basisserie coronaprikken hebt afgerond. Ook als je na deze eerste basisprik(ken) al een of meerdere herhaalprikken hebt gekregen, mag je nu opnieuw een herhaalprik halen. Dat kan vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie. Op ggdhm.nl/coronavaccinatie vind je meer informatie over de basisserie en herhaalprik.

Bescherming op peil brengen

Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meer varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen.

Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X