Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Vandaag: Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Blog

Vandaag: Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Gastlessen ‘Kinderrechten’ op twee basisscholen

Stichting iDb, de antidiscriminatievoorziening van de gemeente Katwijk, geeft op woensdag 20 en donderdag 21 november gastlessen ‘Kinderrechten’ op twee basisscholen in Katwijk. Woensdag zullen leerlingen van groep 5 en 6 van de Marnixschool op een actieve en speelse manier kennis maken met de rechten van kinderen. Deze rechten zijn vastgelegd in het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Donderdag worden leerlingen van de middenbouw van de Willem van Veenschool gestimuleerd om met elkaar te praten over het belang van kinderrechten en over de impact van deze rechten op hun eigen leven. De gastlessen worden gegeven in het kader van de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’.

Elk jaar wordt op 20 november de ‘Internationale Dag van de Rechten van het Kind’ (Universal Children’s Day) gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Stichting iDb vindt het belangrijk dat kinderen bekend zijn met kinderrechten. Door te leren over de basisrechten van alle kinderen ter wereld worden zij in staat gesteld beter voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld wanneer zij te maken krijgen met pesten, uitsluiting en discriminatie.

Het geven van voorlichting in de vorm van gastlessen maakt onderdeel uit van het preventiebeleid van de gemeente Katwijk om inclusie te bevorderen en discriminatie tegen te gaan. Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding (iDb) signaleert, voorkomt en bestrijdt discriminatie en ongelijke behandeling in de regio Hollands Midden & Haaglanden.

Persbericht: www.stichtingidb.nl

Meer weten?
Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X