Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/lhbti /Vanavond: Open gespreksavond @ COC Leiden

Blog

Vanavond: Open gespreksavond @ COC Leiden

Maandag 11 oktober 20.00 – 22.00 uur: Open gespreksavond bij COC Leiden met een panel, over thema’s als zichtbaarheid en veiligheid, jezelf kunnen zijn en LHBTI+, jong en oud.

Hoe veilig is zichtbaar zijn?

Bezig zijn met je eigen zichtbaarheid is kwetsbaar. Het vraagt zelfkennis om te weten wie je bent en wat je wilt laten zien. En dat in een buitenwereld waarvan je niet altijd weet hoe die gaat reageren of waarin geweld en discriminatie steeds meer op de loer lijken te liggen.

Hoe ga je als LHBTI+er of überhaupt als mens, om met je eigen zichtbaarheid? Denk je daarbij aan wat ‘ze’ van je gaan vinden? Of denk je juist aan wat je te bieden hebt? Voel je je veilig genoeg om zichtbaar te zijn?

LHBTI+, Jong en Oud

LHBTI+ers zijn er in alle soorten en maten en ook in allerlei generaties. Wat is er in de afgelopen 25-50 jaar veranderd voor de acceptatie, emancipatie en zichtbaarheid van de  regenbooggemeenschap? Welke gevolgen ondervinden ‘roze ouderen’ vandaag van het verleden? Hoe groot is het generatieverschil tussen de jongere en oudere LHBTI+ers?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal, je ervaring en je mening over zichtbaar zijn. Aan de hand van open vragen en een aantal stellingen gaan we met het panel en met elkaar in gesprek. Je mag meepraten je mag ook alleen komen luisteren. Net waar je je prettig bij voelt.

Klik HIER (pdf) voor meer info en samenstelling panel

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X